img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-2-2024 13:09

Inzamelingsactie galakleding bij SOML-scholen

Midden-Limburg - 22 februari 2024 - De SOML-scholen (SG St. Ursula, BC Broekhin, Vrijeschool Broekhin, Connect College, Grescollege, ROER College Schöndeln, NT2 Mundium College, Wings Agora en Wings Niekée) organiseren van maandag 4 maart tot en met vrijdag 8 maart een inzamelingsactie van galakleding. De ingezamelde kleding zal een nieuw thuis vinden bij eindexamenleerlingen van SOML-scholen. Zo krijgt iedereen de kans om te stralen tijdens het eindexamengala.

img

Misschien hangt er bij u thuis galakleding in de kast die niet meer wordt gedragen? Vaak blijft galakleding na slechts één keer dragen ongebruikt in de kast liggen. Dat is zonde. Door de kleding een nieuw leven te geven, dragen we samen bij aan het bevorderen van duurzaam gebruik van kleding en  voorkomen we dat galakleding wordt beschouwd als 'fast fashion'.

De ingezamelde kleding zal een nieuw thuis vinden bij leerlingen van SOML-scholen die de kleding goed kunnen gebruiken en/of belang hechten aan duurzaamheid. Zo krijgt iedereen de kans om te stralen tijdens het eindexamengala.

Inzamelingsactie

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart kan de kleding en/of accessoires worden ingeleverd op elke SOML-school. De baliemedewerkers zorgen ervoor dat de feestelijke kledingstukken op de juiste plek terechtkomen. Inleveren is ook mogelijk bij De Groene Transformator. U kunt hier terecht op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Adres De Groene Transformator: Bredeweg 10, Roermond. Op terrein “Weerstand”, achter de poort aan de linkerzijde van de brede laan)

U kunt de volgende items inleveren:

•       (Gala) jurken

•       Pakken, smokings en overhemden

•       Accessoires, zoals stropdassen en sieraden

•       (Nette) schoenen

Items die hier niet bij staan, maar die u zelf wel geschikt acht, zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Het zou fijn zijn als u de kleding inlevert aan een hanger en mocht u in het bezit zijn van extra hangers die u kunt missen, dan kunt u deze ook inleveren. 

Indien er genoeg kleding wordt ingezameld, wordt voor de examenkandidaten van de SOML-scholen in samenwerking met De Groene Transformator een Gala-kledingbeurs georganiseerd, waar de examenkandidaten gratis kleding kunnen uitzoeken. Hierover zullen de examenkandidaten te zijner tijd aanvullende informatie ontvangen.

Bron SG St Ursula/Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
220224/HvL

 

Wellicht interessant