img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-3-2024 10:10

Ondersteuning mantelzorgers Roermond met behulp van online Mantelzorgtest

Roermond - 1 maart 2024 - Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor hun naaste. Het is om die reden van belang dat de mantelzorgers ook goed voor zichzélf zorgen. Om mantelzorgers te ondersteunen in het goede werk dat zij doen, kunnen zij voortaan gebruikmaken van de Mantelzorgtest Roermond. De Mantelzorgtest maakt het lokale aanbod van hulp en ondersteuning inzichtelijk. Deze test staat vanaf nu online.

img

De test geeft inzicht waarin ondersteuning geboden kan worden, hoeveel tijd en energie mantelzorg kost én of er nog genoeg tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Ook helpt de Mantelzorgtest met een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen. Het is erg belangrijk dat mantelzorgers de zorg aan hun naaste kunnen blijven bieden.

Als mantelzorger hebt u vele petten op. U bent bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. Misschien hebt u niet in de gaten hoeveel u doet. Of hoe weinig tijd er voor uzelf overblijft. Door het invullen van de Mantelzorgtest krijgt u een goed beeld hiervan. En krijgt u praktische tips en hulp bij de zorg voor uw naaste.

Klik hier om direct naar de Mantelzorgtest te gaan.

De Mantelzorgtest Roermond is gemaakt in samenwerking met lokale zorg- en welzijnsorganisaties. 

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning in de gemeente Roermond?

Neem dan contact op via het telefoonnummer 14 0475 of stuur een e-mail naar mantelzorg@roermond.nl.

Foto: Pixabay-SabinevanErp
010324/HvL

 

Wellicht interessant