img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-3-2024 15:53

Voorkeursscenario voor Winkelhart Heel gepresenteerd

Heel - 5 maart 2024 - In 2022 heeft de gemeente Maasgouw samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belanghebbenden een plan (centrumvisie) gemaakt voor het centrum van Heel.  Op donderdag 29 februari is het concept van het voorkeursscenario van het nieuwe winkelgebied gepresenteerd. Dit concept staat nu ook online. Gemeente Maasgouw heeft (online) enquête opgesteld over dit concept en is benieuwd naar uw mening. U kunt de enquête (online) invullen tot en met zondag 17 maart.

img

Een belangrijk onderdeel van dit plan is het verbeteren van het winkelgebied, het gebied tussen de voormalige basisschool, het Wilhelminaplein en slagerij Tomassen.

Ook is er gesproken over hoe de ruimte verder wordt ingedeeld (winkels, parkeergelegenheid, ontmoetingsplekken), de fases waarin het plan wordt uitgevoerd en wat de gevolgen zijn voor het verkeer in de Dorpsstraat en op het Wilhelminaplein.

Het concept en de presentatie zijn te vinden op de pagina Heel - Ontwikkeling dorpscentrum. Ook als u niet bij de bijeenkomst aanwezig was, kunt  u daar de ideeën en plannen bekijken.

Enquête

Op donderdag 29 februari is tijdens de derde inwonersbijeenkomst het concept van het voorkeursscenario van het nieuwe winkelgebied gepresenteerd aan de ongeveer 75 aanwezigen in CC Don Bosco in Heel.

Het gemeentebestuur van Maasgouw hecht veel waarde aan de mening van de inwoners en gebruikers van het winkelgebied in Heel. Daarom is een online enquête opgesteld. In deze enquête wordt het concept voorkeursscenario uitgelegd met tekst en tekeningen. Ook worden verschillende vragen gesteld over de ontwerpkeuzes en er is ruimte voor opmerkingen.

U kunt de enquête online invullen tot en met zondag 17 maart.

Voor wie geen internet heeft, zijn er papieren enquêtes beschikbaar in het gemeentehuis in Maasbracht en bij de JUMBO in Heel. 

Vervolg

Vanaf 18 maart wordt alle input verwerkt en beoordeeld. Bekeken wordt ook of er nog aanpassingen nodig zijn in het concept voorkeursscenario.

In mei doet het college een voorstel aan de gemeenteraad over het definitieve plan en de benodigde financiële bijdrage van de gemeente.

Foto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
050324/HvL

Wellicht interessant