img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-3-2024 10:40

Grote brand in metaalhoop op industrieterrein Swalmen

Swalmen - 18 maart 2024 - Op maandag 18 maart rond 5.45 uur  is er door een voorbijganger een brand gemeld aan de Witte Koeweg in Swalmen. Omdat niet precies bekend was wat er in brand stond, is de brandweer met twee voertuigen gaan verkennen. Toen de brand in de metaalhoop werd ontdekt bleek al snel, dat er veel water nodig is om deze brand te blussen. Twee panden die dicht bij de metaalhoop staan zijn door inzet van de brandweer gespaard gebleven. Er zijn geen gewonden gevallen. 

img

Het blussen zal nog enige tijd gaan duren. Hiervoor wordt veel water geregeld middels waterwagens en een groot vermogens waterpomp die water van ongeveer een kilometer afstand richting vuurhaard gaat pompen. Al deze werkzaamheden kunnen verkeershinder met zich mee brengen.

Rond 10.00 uur is een speciaal blusvoertuig van de bedrijfsbrandweer Chemelot ingezet. Met dit voertuig wordt het mogelijk om 8000 liter per minuut aan water op de brandende hoop te spuiten. Deze inzet heeft er in geresulteerd dat de brandweer om 11.00 uur het sein brandmeester heeft gegeven. 

Het afblussen en nablussen van de brand heeft nog wel enkele uren nodig.

Er zijn meetploegen ingezet om metingen te doen in het effect gebied. Hierbij zijn geen gevaarlijke concentraties van giftige stoffen gemeten.

Heeft u last van de rook?

Houd dan deuren en ramen gesloten en zet ventilatie uit. Blijf ook als u buiten bent uit de rook.

Bron VRLN
180324/HvL

Wellicht interessant