img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-3-2024 14:28

De 'Doonderbiebank' verhuist naar het Herman Meddensplein in Nunhem

Nunhem - 18 maart 2024 - Op de oproep van de gemeente Leudal waar de 'Doonderbiebank' in het voorjaar van 2024 moet komen te staan, kwamen tientallen reacties. Uit de inzendingen is gekozen om de bank te plaatsen op het Herman Meddensplein in Nunhem. Op het Herman Meddensplein wordt een burgerinitiatief uitgewerkt om het plein te vergroenen. Inmiddels is de bank geplaatst.

img

Burgerinitiatief

Op het Herman Meddensplein wordt een burgerinitiatief uitgewerkt om het plein te vergroenen. Wethouder Robert Martens: “Het plein is dan ook een geschikte plek om de bank, die mensen met elkaar verbindt te plaatsen. Een burgerinitiatief verbindt mensen en tevens is het een bijzonder initiatief waarbij vele handen in elkaar geslagen worden. Het vergroenen van pleinen, waaronder ook schoolpleinen, is daarnaast één van de doelstellingen die we in de gemeente Leudal nastreven.

Over de Doonderbiebank  

De Doonderbiebank is er voor iedereen! Neem gerust eens plaats op de bank, schuif dichter naar elkaar toe en ga met elkaar het gesprek aan.

In mei 2019 werd de Doonderbiebank onthuld in Neeritter. DeltaLimburg.nl was hierbij aanwezig en maakte deze videoreportage.

Foto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (introductie Doonderbiebank in 2019)
180324/HvL 

Wellicht interessant