img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-3-2024 14:14

Omnibuzz gunt leerlingenvervoer zes Midden-Limburgse gemeenten aan drie bedrijven

Midden-Limburg - 19 maart 2024 - Omnibuzz heeft het leerlingenvervoer voor zes Midden-Limburgse gemeenten (Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt-Susteren) gegund aan drie bedrijven. Het gym- en zwemvervoer voor de gemeente Roermond is daarnaast gegund aan één bedrijf. De gunning geldt voor een periode van vier jaar met twee keer een verlengingsoptie van één jaar en gaat 1 augustus 2024 in. Bij de gunning is gekeken naar kwaliteit van het vervoer en prijs.  

img

In juni 2023 hebben de gemeenten de opdracht aan Omnibuzz verstrekt. De aanbesteding heeft betrekking op de inkoop van het vervoer en is opgedeeld in vijf regio's. Bij de gunning is vooral gekeken naar de kwaliteit van het vervoer. Personeel, een gedegen risicoanalyse (risicomanagement) en een goede start van het nieuwe schooljaar spelen daarin een belangrijke rol.

“Binnen het leerlingenvervoer is stabiliteit erg belangrijk. Daarom hechten wij veel waarde aan een jaarlijks goede start van het nieuwe schooljaar”, aldus wethouder Zwijnenberg, voorzitter algemeen bestuur. 

In totaal hebben zeven bedrijven ingeschreven. In eerste instantie is voor een periode van vier jaar aanbesteed. De uitvoering start op 1 augustus 2024 en loopt tot en met 31 juli 2028. Er is tweemaal een verlengingsoptie van één jaar. De uiterste einddatum van deze opdracht is dan 31 juli 2030. Omnibuzz heeft in samenwerking met de gemeenten het aanbestedingstraject uitgevoerd en Forseti heeft hen gedurende het traject geadviseerd. 

Betreffende bedrijven  

Van Driel B.V. gaat het leerlingenvervoer verzorgen naar bestemmingen binnen de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond en naar bestemmingen gelegen ten westen en noorden van de gemeenten Echt-Susteren, Roermond, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert. 

Willemsen-De Koning Groep B.V. gaat het leerlingenvervoer verzorgen naar bestemmingen binnen de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert.

Munckhof Taxi B.V. gaat het leerlingenvervoer verzorgen naar bestemmingen ten zuiden van ·     vervoer van leerlingen naar bestemmingen gelegen ten zuiden van van de gemeenten Echt-Susteren, Roermond, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert. 

Wolters Taxi- en Touringcar B.V. gaat het gym- en zwemvervoer (touringcarvervoer) verzorgen van de gemeente Roermond.

Foto: Pixabay
190324/HvL

 

 

Wellicht interessant