img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2024 10:28

De mooiste fietsroutes van Limburg voor op de racefiets

20 maart 2024 - Ben je op zoek naar uitdagende fietsroutes op de racefiets met prachtige landschappen en adembenemende uitzichten? Ga dan eens fietsen in ons eigen Limburg! Onze provincie biedt veel mooie routes op zijn heuvelachtige terrein en door de schilderachtige dorpjes voor racefietsers. Door de mooie ligging van onze provincie naast Duitsland en België kan je heerlijk fietsen via lange routes. Laat je inspireren door het landschap en probeer eens een van de volgende vijf routes uit!

img

Route 1: Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race route is een iconische fietsroute die jaarlijks duizenden wielrenners trekt. Het parcours voert je door het prachtige Zuid-Limburgse landschap, langs glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden. Met uitdagende beklimmingen zoals de Cauberg en de Keutenberg is deze route een must voor elke racefietser die houdt van een stevige uitdaging. Neem voor deze route een goede racefiets mee zoals de Factor OSTRO VAM, zodat je razendsnel en comfortabel de hellingen van Limburg kunt beklimmen.

Route 2: Mergelland

De Mergelland route is een adembenemende fietsroute die je meeneemt door het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Je fietst langs kronkelende wegen, groene weilanden en charmante dorpjes, terwijl je geniet van prachtige vergezichten en panoramische uitzichten. Door de uitdagende klimmetjes en rustige wegen is deze route ideaal voor ervaren racefietsers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging.

Route 3: Gulpen-Wittem

De Gulpen-Wittem route begint in het stadje Gulpen en voert je langs enkele van de mooiste plekjes in Zuid-Limburg. Je fietst door de schilderachtige Geulvallei, langs historische kastelen en abdijen, en over kronkelende landweggetjes met prachtige uitzichten. De route is een aanrader voor elke racefietser die wil genieten van het gevarieerde landschap en uitdagende klimmetjes van Limburg.

Route 4: Slenaken

De Slenaken route start in het charmante dorpje Slenaken en gaat door het landschap van Zuid-Limburg. Je fietst langs smalle landweggetjes, mooie heuvels en kabbelende beekjes, terwijl je geniet van de rust en stilte van het Limburgse platteland. Deze route is perfect voor een ontspannen fietstocht op de racefiets.

Route 5: Valkenburg

De Valkenburg route begint in het historische stadje Valkenburg waarna je fietst langs enkele van de mooiste plekjes in de regio. Je fietst door het prachtige Geuldal, over de beroemde Cauberg en langs gezellige terrasjes en historische bezienswaardigheden. Perfect om tussendoor even gezellig wat te drinken of lunchen. De route is daarom ook een aanrader voor iedereen die Limburg wilt verkennen en er een dagje van willen maken.

Limburg ontdekken op de racefiets

Limburg biedt dus genoeg mooie fietsroutes die je kan volgen op de racefiets. Bedenk goed van tevoren hoe zwaar je de tocht wil gaan maken en langs welke plekken je wilt fietsen. Wil je een ontspannen fietstocht? Kies dan voor de Slenaken route. Wil je juist met vrienden hard racen en een uitdagende route fietsen? Kies dan juist voor de Amstel Gold Race route in Zuid-Limburg. Zo is er voor elke racefietser een mooie route te vinden in Limburg.

 

Wellicht interessant