img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-3-2024 10:32

Haler dorp van de maand april 2024

Haler - 26 maart 2024 - In de maand april is Haler het dorp van de maand. Medewerkers van de gemeente Leudal zetten zich vanaf dinsdag 2 april in om werkzaamheden aan te pakken, in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners. Denk hierbij naast het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken, ook aan thema’s die belangrijk zijn. Uiteindelijk komen alle 16 kernen in Leudal aan de beurt.

img

Vorig jaar zijn werkzaamheden verricht in de dorpen Hunsel, Haelen, Nunhem, Roggel, Ell en Heibloem.

In het kader van het ‘Dorp van de Maand’, worden er bankjes en vuilnisbakken opgeknapt, verkeersborden rechtgezet, onkruid verwijderd, speelvoorzieningen nagekeken, maar ook werkzaamheden waar inwoners de gemeente naar verwijzen worden opgepakt. Het betreft  werkzaamheden in de openbare ruimte die bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast lopen de andere reguliere werkzaamheden in de openbare ruimte ook gewoon door!

Bezoekerscentrum

In de maand april is de ‘schaftwagen’ op het Kerkplein in Haler te vinden. De schaftwagen doet dienst als bezoekerscentrum. Dit betekent dat mensen hier op gezette tijden kunnen aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Haler uitgevoerd zien. Ook wordt hier informatie gedeeld over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan de omgang met het broedseizoen, energiebesparing en de inzet van vrijwilligers.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Haler starten op dinsdag 2 april. Iedere week wordt extra aandacht besteed aan één thema. Zo wordt er de eerste week extra aandacht besteed aan het groen. In de tweede week is dit civiel, verkeer en water. In de derde week staan werkzaamheden door de medewerkers van de buitendienst op de planning en in de laatste week gaat er extra aandacht uit naar de vrijwilligers. 

Meer informatie

De schaftwagen wordt geplaatst op het Kerkplein in Haler. Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden en/of wensen voor Haler kunnen inwoners hier terecht.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team Ruimtelijk Beheer en het MensOntwikkelBedrijf (MOB).

Na Haler volgen nog Heythuysen (mei), Buggenum (juni), Baexem (september) en Grathem (oktober) als het dorp van de maand. 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
260324/HvL 

Wellicht interessant