img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-5-2019 10:40

Geldautomaten worden geel en gaan geldmaat heten

9 mei 2020 - In de loop van 2019 en 2020 dragen ABN AMRO, ING en Rabobank hun geldautomaten over aan Geldmaat B.V. met als doel om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. Alle geldautomaten zien er straks hetzelfde uit en gaan geldmaat heten. In de zomer van 2019 verschijnen de eerste geldmaten in het straatbeeld.

Het gebruik van contant geld en daardoor ook van geldautomaten neemt af. Tegelijkertijd is het belangrijk dat contant geld voor iedereen in Nederland beschikbaar blijft. Daarom werkt Geldmaat samen met ABN AMRO, ING en Rabobank aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Veel automaten blijven op dezelfde locaties staan en waar nodig wordt de spreiding geoptimaliseerd. Dat betekent dat er soms een nieuwe geldmaat geplaatst wordt en dat soms geldautomaten verdwijnen wanneer er meerdere automaten vlak bij elkaar staan. Bij deze optimalisering worden de gebruikelijke criteria gehanteerd, zoals de afstand van vijf kilometer tot een geldautomaat, het aantal transacties en piekmomenten. 

Geldmaat is samen met de drie banken verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting staat het nieuwe netwerk eind 2020.

Meer informatie via deze link.

Foto's: Geldmaat en Deltalimburg.nl

Wellicht interessant