img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-4-2024 15:39

Roermond ontvangt certificaat Dementievriendelijke gemeente

Roermond - 15 april 2024 - Op maandag 13 mei ontvangt wethouder Smitsmans van gemeente Roermond het certificaat Dementievriendelijke gemeente. Het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Midden-Limburg reikt het certificaat uit. De gemeente Roermond zet zich al jaren samen met partnerorganisaties in voor een dementievriendelijke samenleving. In 2018 won Roermond voor haar aanpak de Europese Vorsorgepreis.

img

Eind vorig jaar nam Alzheimer Nederland afdeling Midden Limburg het initiatief om te onderzoeken hoe Dementievriendelijk Roermond op dit moment is. De dementiescan is eind 2023 uitgevoerd en geeft inzicht in wat goed gaat in Roermond en waar Roermond de aanpak nog verder kan ontwikkelen.

Kitty Bruinsma, bestuurslid van Alzheimer NL afd. ML: “Roermond scoort hoger dan het landelijk gemiddelde op onder andere de ondersteuning van mantelzorgers, de netwerkaanpak samen met partners en de diversiteit aan daginvulling voor mensen met dementie.”

Aanleiding voor het uitreiken van het certificaat Dementievriendelijke gemeente

Wethouder Smitsmans is blij met deze erkenning: “Het is een waardering voor alle inwoners en organisaties die zich inzetten voor een Dementievriendelijk Roermond. We zetten onze aanpak voort en willen deze nog versterken door in te zetten op dementievriendelijke buurten.”

Uitnodiging

De uitreiking vindt plaats in het stadhuis van Roermond op maandagochtend 13 mei van 10.00 tot 11.30 uur. 

Mensen met dementie en naasten zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via: dementievriendelijk@roermond.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
150424/HvL

 

Wellicht interessant