img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-4-2024 12:17

Heythuysen dorp van de maand mei 2024

Heythuysen - 24 april 2024 - In de maand mei is Heythuysen het dorp van de maand. Medewerkers van de gemeente Leudal zetten zich vanaf maandag 6 mei in om werkzaamheden aan te pakken, in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners. Denk hierbij naast het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken, ook aan thema’s die belangrijk zijn. 

img

De dorpen Hunsel, Haelen, Nunhem, Roggel, Ell en Heibloem en Haler zijn inmiddels aan de beurt geweest. Uiteindelijk komen alle 16 kernen in Leudal aan de beurt.

In het kader van het ‘Dorp van de Maand’, worden er bankjes en vuilnisbakken opgeknapt, verkeersborden rechtgezet, onkruid verwijderd, speelvoorzieningen nagekeken, maar ook werkzaamheden waar inwoners de gemeente naar verwijzen worden opgepakt. Het betreft  werkzaamheden in de openbare ruimte die bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast lopen de andere reguliere werkzaamheden in de openbare ruimte ook gewoon door!

Bezoekerscentrum

In de maand mei is de ‘schaftwagen’ in de Dorpstraat van Heythuysen te vinden. De schaftwagen doet dienst als bezoekerscentrum. Dit betekent dat mensen hier op gezette tijden kunnen aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Heythuysen uitgevoerd zien. Ook wordt hier informatie gedeeld over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan de omgang met het broedseizoen, energiebesparing en de inzet van vrijwilligers.

Als blijk van waardering ligt er een kleine attentie klaar voor elke inwoner die het bezoekerscentrum in Heythuysen bezoekt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Heythuysen starten op maandag 6 mei. Iedere week wordt extra aandacht besteed aan één thema. Zo wordt er de eerste week extra aandacht besteed aan het thema groen. In de tweede week is dit het thema civiel, verkeer en water. In de derde week staan werkzaamheden door de medewerkers van de buitendienst op de planning en in de laatste week gaat er extra aandacht uit naar de vrijwilligers Openbare Ruimte. De vierde week staat in het teken van vrijwilligers openbare ruimte en de zwerfvuilacties van basisschool De Neerakker en scholengemeenschap Sint Ursula. Bent u een van de vrijwilligers die in de openbare ruimte een steentje bijdraagt? Dan bent u deze week van harte welkom bij de schaftwagen.

Meer informatie

De schaftwagen wordt geplaatst in de de Dorpstraat bij het voormalige gemeentehuis naast de geldautomaat. Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden en/of wensen voor Heythuysen kunnen inwoners hier terecht.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team Ruimtelijk Beheer en het MensOntwikkelBedrijf (MOB).

Na Heythuysen volgen nog Buggenum (juni), Baexem (september) en Grathem (oktober) als het dorp van de maand. 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
240424/HvL 

Wellicht interessant