img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-4-2024 12:00

Lintjesregen 2024 in Leudal

Heythuysen - 26 april 2024 - Vanochtend heeft burgemeester Désirée Schmalschläger in de raadszaal van het gemeentehuis in Heythuysen ter gelegenheid van de Lintjesregen aan vijftien inwoners van de gemeente Leudal een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Ze zijn alle vijftien benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wie zij zijn? Lees snel verder. 

W.J.M (Hermien) Hendrikx (66) uit Haelen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Hermien Hendrikx is de ogen en oren van veel natuurinstanties zoals IVN, Staatbosbeheer Studiegroep Leudal, Bezoekerscentrum Leudal, Natuur Historisch Genootschap Limburg en andere natuurverenigingen. Ze is een vrijwilliger die zich actief inzet om mensen te verbinden met de natuur. Samen met zowel beroepskrachten als vrijwilligers brengt ze de natuur zeer kundig en met enthousiasme onder de aandacht. Zij is coördinator van een tiental werkgroepen, verzorgt rondleidingen en ondersteunt bij cursussen.

Als paradepaardje van verdiensten kan haar initiatief voor een rolstoelpad in het Leudal en nabij geleden zorgcentrum en klooster St Elisabeth, worden genoemd. 

J.F.S.J (Jan) Vesters (71) uit Horn

Lid in de Orde van Oranje Nassau 

Jan Vesters is oprichter, inspirator en vrijwilliger bij het kunstenaarscollectief Häorder Amateur Kunstenaars 2000 te Horn, sinds 2016 HAK 2.0. 

Daarnaast is hij vrijwilliger bij de RK Federatie KANA voor de parochie St. Martinus te Horn. Betrokkene zette zich in voor de nauwere samenwerking tussen vier parochies. Ook coördineert hij de groep "Oude Kerkhof Martinusparochie Horn”. 

Tevens is hij vrijwillige dijkwacht bij het Waterschap Limburg.

Ook was hij o.a. de oprichter van de badmintonclub BC Horn, lid van de jeugdcommissie van de tennisclub HTC te Horn en decorbouwer bij de Toneelclub Horn.

J.J.F (Anny) Prinssen-Gubbels (81) uit Heythuysen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau 

Anny Prinssen is medeoprichter van en vrijwilliger bij de Missienaaikrans van de  parochie H. Nicolaas Heythuysen. Ze was verantwoordelijk voor de verzorging en verzending van de goederen naar onder andere de missionarissen. Ze was coördinator van de groep onderhoud kerkinterieur. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor het onderhoud van de misgewaden en het verzorgen van het (kerk) linnengoed. Tot op heden is ze 10 jaar lid van de parochie kerngroep en medeorganisator van de kerstactie.

Ook is Anny Prinssen vrijwilliger bij Vrouwenvereniging “De Waaier” in Heythuysen en vele jaren als vrijwilliger verbonden bij de jaarlijkse Goede Doelen Actie Heythuysen.

Ruim 15 jaar is zij vrijwilliger bij de Heemkundevereniging Heitse. Hier maakt ze deel uit van de werkgroep Beeld -en Geluid en heeft ze de eindverantwoordelijkheid voor de digitalisering van duizenden gedachtenisprentjes. 

M.J (Math) Mennen (71) uit Roggel

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Math Mennen is (bestuurs)-lid van Dorpsraad Roggel. Hij heeft diverse projecten uitgevoerd, o.a. het beschikbaar komen van een sluitend netwerk van aed's in het dorp en beheerde deze.

Vanaf 2008 is hij vrijwilliger bij de Politie Eenheid Limburg. Hier verzorgt hij wekelijks  het onderhoud en de schoonmaak van de dienstauto’s van het basisteam Roermond.

Ook is hij vrijwilliger bij het Routebureau Noord- en Midden Limburg. Hij heeft bijgedragen aan het ontwerp van het 500 km lange wandelnetwerk in de kern Roggel en verzorgt hiervan het onderhoud en beheer.

Vanaf 2011 is hij vrijwilliger en voorzitter van de Stichting Aetpuntj Roggel voortkomend uit de pilot Leefbaarheid Kleine kernen van de gemeente Leudal. Hij is coördinator van het eetpunt.

Tevens is hij chauffeur en beheerder van de taxibus, die de gasten voor de Stichting Dagopvang Jozefhuis Roggel vervoert.

C.M (Elly) Verstappen-Ruijters (66) uit Horn

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Elly Verstappen was bestuurslid van de Vrouwenvereniging te Hunsel, secretaris van de lokale politieke partij Dorpen-Belang Hunsel en raadslid van de voormalige gemeente Hunsel.

Van 1993 tot 2019 was ze als medeoprichter en bestuurslid nauw betrokken bij Stichting Burgercomité Leudal-Pogorzela, een samenwerkingsverband met de gemeente Pogorzela in Polen.  Ze zet zich in voor de organisatie van de uitwisselingen en bedrijfsactiviteiten. In 2013 werd zij door de burgemeester van Pogorzela benoemd tot ereburger van de stad.

Momenteel is ze 10 jaar bestuurslid van de EHBO Vereniging afdeling Horn en penningmeester van de Stichting Boerebroelof Häör te Horn.  

Verder verzorgt ze, ter ondersteuning van de eigenaren (haar kinderen), de boekhouding van de groepsaccommodatie Bekerhof te Hunsel.

G.L.W.J (Ger) Konings (73) uit Neeritter

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ger Konings is vanaf 1978 vrijwilliger - waarvan een aantal jaren secretaris en voorzitter - bij de wielervereniging ToerWielerclub (TWC) 'Neeritter'. Bovendien was hij 14 jaar mede-organisator van de Wielerronde Neeritter en mede-organisator van de jaarlijkse toertocht voor trimmers in samenwerking met Omroep Veronica. Als voorzitter zette hij zich recent nog succesvol in om de herenvereniging ook open te stellen voor dames.

Tevens is hij tot heden vrijwilliger bij en voorzitter (2003-2006) van de tennisvereniging LTC Ittervoort. Voorheen was hij tevens voorzitter van de toernooicommissie en mede-organisator van activiteiten en toernooien.

Van 2011 tot 2015 was hij vrijwilliger bij de zorgorganisatie Proteion, locatie Zorgcentrum Sterrebosch te Thorn. Hij ondersteunde de wekelijkse rozenkransvoorbeden voor de bewoners, verzorgde de transfer van de bewoners naar de kerkdiensten en hielp bij de omgang met digitale middelen.

Ook was hij lid van het boerenbruiloftcomité bij de Carnavalsvereniging 'De Walvaegers' Neeritter.

Tevens was hij in het verleden scheidsrechter bij het handbalbond.

G.P.M (Gerda) Voorter-van Heugten (75) uit Heythuysen

Lid in de Orde van Oranje Nassau 

Gerda Voorter was 25 jaar werkzaam als kok bij het Zorgcentrum 'Beek en Bos' in Heythuysen. Zij verrichte naast haar werkzaamheden in haar hoofdfunctie, onbezoldigd hand- en spandiensten in het zorgcentrum. Ze ondersteunde de organisatie  bij excursies voor de bewoners en ging als begeleiding mee bij dokters- of ziekenhuisbezoek. Ten slotte hielp ze bij allerlei activiteiten voor bewoners.

Van 1986 tot september 2023 was zij vrijwilliger bij de Scholengemeenschap Sint Ursula. Ze was  actief als kok en coördinator van de keukentent bij het jaarlijkse brugklaskamp op camping 'De Schatberg' te Sevenum. Zij verzorgde de inkoop, deed een deel van de fondsenwerving en was actief als EHBO'er.

Daarnaast kan worden vermeld dat ze in de zeventiger jaren mede-oprichter was van peuterspeelzaal De Belhamel in Heythuysen.

J.J.H (Jac) Heinrichs (78) uit Baexem

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Jac Heinrichs is sinds 1990 nauw verbonden aan de Verenging Oud Trommelkorps 90 (VAT90) Broederschap St. Sebastianus Herkenbosch. Hij is adviseur en stimulerend lid en is/was lid van de pr-commissie en de sponsorcommissie voor diverse schuttersfeesten. Ook schrijft hij de toespraken en organiseert hij mede het jaarlijkse feestweekend.

Daarnaast is hij 20 jaar vrijwilliger bij de Stichting Ondernemersklankbord OKB, voor Limburgse ondernemers uit diverse branches. Hij is adviseur binnen een regioteam voor zowel startende als groeiende ondernemers die in hun bedrijfsvoering tegen uitdagingen aanlopen. Hierbij wordt met gemeentelijke instanties in Limburg samengewerkt om met een gezamenlijke aanpak het best mogelijke resultaat te realiseren voor de om hulp vragende ondernemer.

H.J (Harrie) Geelen (75) uit Ittervoort

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Harrie Geelen heeft op veel terreinen verdiensten in Ittervoort. Tot heden is hij al vele jaren verbonden aan :

- RK Parochie St Margarita: Hij verzorgt het onderhoud van het groen en verricht hand-en-spandiensten;

- Carnavalsvereniging de Puinesjodders: Bij deze vereniging is hij verkeersregelaar tijdens optochten, verspreidt flyers, verzorgt de opbouw en het afbreken van decor, verzorgt de bonnenverkoop en het opruimen en poetsen van de accommodatie;

- Stichting Cultureel Centrum/gemeenschapshuis de Mortel: Hij verzorgt het onderhoud van de buitenkant van het gebouw en verricht o.a. snoeiwerkzaamheden;

- Gemengd koor El Puente: Hier verricht hij hand-en-spandiensten.

- Schutterij St Margaretha: Hij is buksmeester en verzorgt het onderhoud en beheer van de buksen en is hij lid van de werkgroep die het kermisfestijn organiseert.

Hij is bestuurslid van het seniorenkoor ‘Zang en Vriendschap’ te Neeritter en daarnaast is hij sinds 1995 collectant bij de Goede Doelen Actie Ittervoort.

H.L.M (Tiny) Reynders-Kocken (91) uit Heythuysen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Tiny Reynders is vanaf 1988 vrijwilliger bij het Huiskamerproject van Zorgcentrum Beek en Bos te Heythuysen. Zij speelt o.a. gezelschapsspellen met de circa 60 gasten. Het hoge aantal bezoekers aan het huiskamerproject kan aan mevrouw Reynders worden toegeschreven. Zij is gastvrouw, verzorgt de indeling voor de activiteiten, schenkt de koffie en biedt een luisterend oor. Tevens heeft zij in het verleden gasten opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

Ruim 12 jaar was ze mantelzorger voor haar ernstig zieke echtgenoot. Zeven jaar was ze – op hoge leeftijd - mantelzorger voor haar zus door zorgactiviteiten op zich te nemen.

L.J.M (Lambert) Rietjens (72) uit Ell

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lambert Rietjens is vanaf 1994 bestuurslid van de Fanfare Ellona te Ell. Hij is verantwoordelijk voor alle horeca, draagt zorg voor de inkoop, bemant de bar en stuurt de vrijwilligers aan. Ruim 14 jaar was Rietjens bestuurslid van de Stichting Juiste Kien te Ell. Na de coronacrisis werd de stichting opgeheven.

Hij maakte de schema's voor de bemanning van de bar tijdens de kienavonden en stuurde de vrijwilligers aan. Vanaf 2018 is hij vrijwilliger bij de RK parochie Heilige Antonius Abt te Ell. Hij coördineert o.a. het onderhoud aan het kerkhof. Hij werft vrijwilligers en stuurt deze aan. Ook werkt hij zelf mee in het onderhoud.

W.H (Wim) Geelen (70) uit Roggel

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Hij is vrijwilliger bij voetbalclub S.V. Roggel waarvan 12 jaar bestuurslid en 12 jaar voorzitter. Hij fungeerde in het verleden bij SV Roggel als teamleider, jeugdleider en redacteur van het clubblad. Sinds 2013 fungeert hij als technisch adviseur, scheidsrechter en lid van de commissie verduurzaming.

Van 1995 tot 2001 was hij bestuurslid - waarvan 4 jaar voorzitter - van de Stichting Basisonderwijs Roggel. Betrokkene zag toe op het naleven van het beleid en de protocollen. Hij controleerde het financiële beleid en zette zich in voor de kwaliteit van onderwijs van de verschillende aangesloten basisscholen.

Vanaf 2015 tot heden is hij (bestuurslid vanaf 2017) verbonden aan de Stichting Leudal Energie (700 deelnemers). Hij fungeert als lid van de werkgroep Energielevering. Hij schreef mee aan het businessplan en communicatieplan. Sinds 2017 is hij verantwoordelijk voor de communicatie en vanaf 2020 verantwoordelijk voor alle energiebesparingsactiviteiten vanuit de coöperatie. Zo overlegt hij met de energiebespaarcoaches en organiseert hij allerlei energiebesparingsprojecten i.s.m. de gemeente Leudal. 

P.G.S.M (Peter) Boonen (66) uit Haelen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Peter Boonen was vanaf 2005 tot 2017 voorzitter van de voetbalvereniging RKVV Haelen. Thans is hij nog actief als (bestuurs) adviseur en initieerde hij o.a. de energiebesparende maatregelen. Voor zijn bijdrage ontving hij in 2017 de Gouden Verenigingsspeld van Verdiensten. Hij was tevens actief in de fondsenwerving voor RKVV Haelen.

Vanaf 2019 is hij lid van het adviserend bestuursorgaan bij de Congregatie Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid Communiteit Nederland. Hij stelt arbeidscontracten op en is contactpersoon voor het centrum Erfgoed Kloosterleven Sint Agatha en het verpleeghuis Sint Anna te Boxmeer.

Momenteel is hij als vrijwilliger lid van de financiële adviesraad en adviseur human resources bij de Congregatie Witte Paters van Kardinaal Lavigerie, ook bekend als 'Missionarissen van Afrika'.

A.M.P.H (Annemiek) Huberts (78) uit Haelen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Annemiek Huberts is vanaf 1998 vrijwilliger bij Nationale Vereniging De Zonnebloem, afd. Haelen-Nunhem, waarvan drie jaar bestuurslid en interim-voorzitter. Ze bezoekt wekelijks enkele cliënten. Zij verzorgt de intakegesprekken met de gasten en de vrijwilligers. Ook heeft zij in totaal tien vakantieweken begeleid.

Vanaf 2018 is ze bestuurslid van de Senioren Vereniging Haelen. Ze organiseert  'aanschuifmaaltijden' voor 50-plussers, de kienmiddagen en twee keer per jaar een uitstapje. Zij ondersteunt bij het vervoer van de gasten en brengt attenties rond.

Daarnaast is zij vanaf 1991 lid van de Toneelgroep Spot-licht te Haelen. Ze treedt op tijdens allerlei gelegenheden binnen het dorp.

W.M.C (Wilma) Moelker-Loos (53) uit Ell  

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Wilma Moelker heeft een groot aantal verdiensten:

1986 - 2008 organisator van het Sinterklaasfeest te Sittard voor circa zeshonderd kinderen;

1992 - 2016 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis afdeling Geleen e.o. Hier maakte zij deel uit van het SIGMA-team, thans de noodhulpteams;

1994 - 2019 vrijwilliger bij de Parochie Christus' Hemelvaart H. Joseph te Sittard. Zij was gastouder bij de vormselwerkgroep, lector en lid van de pastoraatgroep. Daarnaast organiseerde zij de zogenoemde Herbergmaaltijd voor parochianen;

2007 - 2012 begeleider en EHBO-er bij het kindervakantiewerk te Sittard;

2007 - 2016 vrijwilliger bij de Stichting RUZ te Geleen;

2010 - 2020 vrijwilliger bij de Stichting Het Buitenhof te Gouda en twee jaar vrijwilliger bij de Parochiekerk H. Antonius Abt te Ell.

Heden:

- vrijwilliger bij de R.K. Parochiefederatie Emmaüs. Ze begeleidt de jongeren naar het vormsel en onderhoudt hierbij het contact met de scholen en de ouders. Daarnaast zet zij zich in voor MOV-groepen en de vastenactie. Voorts is zij lid van verschillende werkgroepen, is zij lector en notulist bij het overkoepelend bestuur.

- medeoprichter en penningmeester van en vrijwilliger bij de Buurtvereniging Steenen Bampt te Ell. Tevens was ze één jaar notulist bij de Dorpsraad Ell en was/is betrokkene collectant voor de Zonnebloem, de Hartstichting en het Rode Kruis.

Bekijk alle foto's op onze facebookpagina. Klik hier om foto's na te bestellen zonder watermerk. 

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
250424/HvL

Wellicht interessant