img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-5-2024 11:12

Cultuurweekend Roermond opent met indrukwekkende Kathedraalmuze

Roermond - 2 mei 2024 - Het Cultuurweekend Roermond gaat op vrijdag 21 juni officieel van start met de Kathedraalmuze in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Met muzikale pracht en praal uit de regio belooft het een bijzondere avond te worden vol met klassieke en moderne klanken. Het thema van deze editie is ‘The Creation of the World’.  Daarna volgen de bekende Cultuurnacht op zaterdag 22 juni en de Balkonconcerten op zondag 23 juni.

img

The Creation of the World

Het langverwachte Kathedraalmuziekfestival, de Kathedraalmuze, vindt plaats op vrijdag 21 juni , van 20.00 tot 22.00 uur uur in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond (inloop vanaf 19.30 uur). Het thema van deze editie is ‘The Creation of the World’.

Mede dankzij de bijzondere mix aan artiesten en klanken, geniet je tijdens deze avond van een mix van klassieke stukken en moderne hits. Onder de artiesten behoren onder andere de Gospel Queens, de jachthoornblazers St. Hubertus uit Vlodrop, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Ars Cantandi.  

Kaartjes voor de Kathedraalmuze zijn voor €10,- per persoon te reserveren via de VVV in Roermond en de webshop.

Cultuurnacht en Balkonconcerten

Tijdens dit bijzondere weekend beleef je na de Kathedraalmuze de bekende Cultuurnacht op zaterdag 22 juni, met tientallen artiesten en kunstenaars in de straten van de binnenstad.

Aansluitend bewonder je op zondag 23 juni de Balkonconcerten op de mooiste balkons van de Roermondse binnenstad en het Concert Music & Dreams. Hiermee zijn de straten van Roermond in dit bijzondere weekend in juni beslist het toneel voor cultuurliefhebbers. Meer informatie over de Cultuurnacht en de Balkonconcerten volgt.

Voor details over de Kathedraalmuze en andere info over het Cultuurweekend kunnen bezoekers terecht op cultuurnachtroermond.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: Rob Bakker
020524/HvL

Wellicht interessant