img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-5-2024 10:45

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in Heibloem

Heibloem - 4 mei 2024 - Gemeente Leudal heeft de inwoners van Heibloem onderstaande brief gestuurd met betrekking tot de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen op het Widdonckterrein. Er worden 20 modulaire woningen gerealiseerd op het Widdonckterrein voor Oekraïense vluchtelingen, die nu nog verblijven op Landgoed Leudal in Haelen. De oplevering - gepland op 15 mei - is door omstandigheden uitgesteld en daarom komt er nu een tijdelijke oplossing: 

img

Integrale tekst brief aan inwoners:

Tijdens de informatieavond van 19 februari 2024 bent u geïnformeerd over de plaatsing van 20 tijdelijke modulaire woningen op het Widdonckterrein voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Met deze brief brengen wij (gemeente Leudal) u op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente.

Op dit moment worden Oekraïense vluchtelingen gehuisvest op Landgoed Leudal. Het voornemen was dat deze Oekraïense vluchtelingen per 15 mei 2024 zouden verhuizen naar de 20 modulaire woningen op het Widdonckterrein. De overeenkomst met de huidige opvanglocatie is om die reden stopgezet per 15 mei 2024.

Echter door een samenloop van omstandigheden, kunnen de woonunits naar verwachting pas eind juni 2024 worden opgeleverd.

Daarom dient voor die periode van 15 mei 2024 tot en met de oplevering van de modulaire woningen een tijdelijk opvang gezocht te worden.

Een verlenging van de huidige opvanglocatie Landgoed Leudal is niet mogelijk gebleken. Daarom is er een tijdelijke alternatieve locatie gevonden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Alternatieve locatie

Op het Widdonckterrein in Heibloem zijn twee paviljoens per direct beschikbaar. Deze voorzien in de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in niet-zelfstandige woonruimten. Het gebruik hiervan, voor de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne, past binnen het huidige bestemmingsplan.

Met de eigenaar van deze paviljoens is op 1 mei 2024 een huurovereenkomst aangegaan tot het huren van deze twee paviljoens. Deze huurovereenkomst heeft enkel en alleen betrekking op de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Per 14 mei 2024 worden alle Oekraïense vluchtelingen die momenteel verblijven op Landgoed Leudal verhuisd naar deze paviljoens. Zij zullen hier gehuisvest worden tot de modulaire woningen in gebruik genomen kunnen worden. Dit is naar verwachting tot eind juni 2024.

040524/HvL

Wellicht interessant