img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-5-2024 13:01

Twee aanhoudingen bij steekincident in Sint-Odiliënberg

Sint-Odiliënberg - 6 mei 2024 - Politieagenten van de Eenheid Limburg en Eenheid Landelijke Expertise en Operaties hebben zondagavond 5 mei in Sint-Odiliënberg twee verdachten aangehouden. Dit gebeurde bij een steekincident waaraan een vechtpartij vooraf ging. Hierbij raakte een persoon gewond. De politieagenten werden tijdens hun optreden ernstig belaagd en belemmerd in hun werkzaamheden.

img

Melding

Politieagenten kregen rond 20.45 uur een melding van een vechtpartij op ‘t Sittert in Sint-Odiliënberg. Ter plaatse troffen zij een persoon aan met een steekwond. Het lukte de agenten om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen

Ter plaatse werd een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/poging tot zware mishandeling. Niet veel later keerden de vechtersbazen zich tegen de agenten. De groep vechtersbazen bestond uit ongeveer 15 personen. Ze gooiden met voorwerpen naar de agenten. Een van hen wild de agenten te lijf met een stuk gereedschap. Deze 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd eveneens aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Beide verdachten zitten vast op het politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Wellicht interessant