img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-5-2024 11:04

Eerste schietboom OLS Beekdaelen 2024 geplaatst

Doenrade - 8 mei 2024 - Nog geen etmaal na de presentatie van de OLS-sponsors Alfa Bierbrouwerij en Hansen Dranken, is op het evenemententerrein van OLS Beekdaelen de eerste schietboom geplaatst. Onder de noemer 'Saame veur 't OLS' werd met vereende krachten en met extra maatregelen vanwege de vele regen van de afgelopen dagen, de eerste schietbomen (van de in totaal 36) geplaatst op het 9 hectare grote terrein in Doenrade.  

img

Extra maatregelen vanwege vele regen

Onder de noemer ‘Saame veur ’t OLS’ ging het 25-koppige vrijwilligersteam, met vertegenwoordigers van schutterijen uit de beide Limburgen, vanochtend al vroeg aan de slag. Door de aanhoudende regen in de voorbije dagen moesten voor de ondergrond extra maatregelen worden genomen, waaronder de aanvoer van grote rijplaten. Nog deze week staan minstens 10 van de 36 schietbomen op het 9 hectare grote terrein aan de Clouserweg in Doenrade.

Welke schutterij loopt voorop in OLS-optocht?

Schutterij St. Michaël Doenrade houdt zondag 12 mei op een deel van dezelfde schutterswei het bondsfeest, met deelname van onder andere de 9 schutterijen van Beekdaelen, die in de periode van 15 juni t/m 13 juli het OLS Beekdaelen organiseren. Komende zondag strijden deze 9 schutterijen tijdens de schietwedstrijd om de titel ‘Koning der Koningen’. De winnende schutterij gaat zondagmiddag 7 juli voorop in de OLS-optocht.

Inwonersbijeenkomst  

Om de inwoners van Doenrade en Bingelrade zo goed mogelijk te informeren over het OLS is er vrijdag 17 mei vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats in Gasterie Dobbelsteyn, Kerkstraat 23 in Doenrade.

Foto OLS Beekdaelen
080524/HvL  

 

Wellicht interessant