img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-5-2024 16:47

Open dag Windturbine Coöperwiek in Neer

Neer - 13 mei 2024 - Op zaterdag 18 mei is de Windturbine Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Neer geopend voor bezoekers. Er zijn molengidsen aanwezig die uitleg geven over de werking van de molen, de molen zelf is open, er is een demonstratie over het beklimmen van de toren en met behulp van een VR bril kunnen bezoekers de windmolen beklimmen en van het uitzicht genieten. Ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn!

img

Programma

Bij de windturbine zijn molengidsen aanwezig die uitleg kunnen geven over de werking van de molen. Bezoekers kunnen de binnenkant van de molen bekijken en uitleg krijgen over de techniek.  Ook zijn er gecertificeerde molenaars aanwezig die een kleine demonstratie kunnen geven over het beklimmen van de molen. Daarnaast kunnen bezoekers met behulp van een VR bril een tocht maken naar de bovenkant van de windmolen en genieten van het geweldige uitzicht.

Coöperatie Zuidenwind

Coöperatie Zuidenwind is een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt zo’n 800 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland. Het hoofddoel van de coöperatie is: promoten duurzame energiebronnen zoals windmolens en efficiënt gebruik van energie. Dat doet ze samen met de lokale bevolking. De rendementen van de molens vloeien naar de lokale gemeenschap en de leden van de coöperatie.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 18 mei 2024, van 10.00 tot 13.00 uur

waar - Boerderijweg 6 in Neer; rechts van de boerderij staat de poort open  

extra informatie - parkeren kan bij de molen. Ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
130524/HvL

 

Wellicht interessant