img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-5-2024 18:32

VVV-gidsenteam Roermond uitgebreid

Roermond - 15 mei 2024 - Op dinsdag 14 mei zijn negen nieuwe Hart van Limburg VVV-gidsen in Roermond geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Statenzaal van het Stadhuis. In aanwezigheid van genodigden namen zij hun plek in als de nieuwe gezichten voor de rondleidingen in deze prachtige stad. Burgemeester Hoogtanders overhandigde de VVV-badges aan de gidsen. De gidsen hebben een intensieve cursus afgerond die in maart 2023 is gestart en een jaar duurde.

img

Hun toewijding, passie en ‘leefde veur de Sjtad’ werd beloond met deze officiële erkenning. Met hun toetreding tot het team, dat nu inzetbaar is voor wel 5 talen, stijgt het aantal VVV-gidsen in Roermond tot 32. Tijdens de speeches werd de waarde van toerisme voor de regio en de rol van de gidsen als ambassadeurs van de stad nog eens benadrukt.

In Stevensweert worden donderdag 16 mei twee nieuwe VVV-gidsen geïnstalleerd in het bijzijn van collega gidsen en het bestuur van het Streekmuseum Ohé en Laak. Zij legden een proef van bekwaamheid af voor de cursusleiders Piet Vinken en Hans Richter.

Een stadswandeling onder leiding van een VVV-gids, is een kans om bezoekers te laten kennismaken met de rijke geschiedenis, de bruisende cultuur en de verborgen pareltjes van de stad Roermond en vestingstadje Stevensweert.

Deze nieuwe gidsen zijn klaar om de rol van Hart van Limburg ambassadeur vol trots te vervullen.

Foto Limburg Marketing
160524/HvL

Wellicht interessant