img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-6-2024 17:42

Excursies biodiversiteit in Maasgouw

Maasgouw - 9 juni 2024 - Gemeente Maasgouw organiseert samen met Landschapsvereniging De Kringloop in totaal vier excursies biodiversiteit: in Brachterbeek, Beegden, Stevensweert en in Heel. Het aantal plekken is beperkt en u kunt zich maar aanmelden voor één excursie. Deelname is gratis voor inwoners van Maasgouw. De tweede excursie is in Beegden op zondag 7 juli, aanmelden kan tot en met woensdag 3 juli. 

img

Excursies biodiversiteit

Gemeente Maasgouw beheert haar plantsoenen zo veel mogelijk ecologisch. Of zoals het in ons groenbeleid is omschreven: ‘ecologisch waar het kan, aangeharkt waar het moet’. En het werkt! Er komen inmiddels ruim 180 soorten wilde bijen in de gemeentelijke groenvoorzieningen voor. Er staan bijzondere planten zoals echte koekoeksbloem, grote ratelaar en kleine pimpernel. Sommige groenvoorzieningen zijn inmiddels echte hotspots voor biodiversiteit.  

De excursies vinden plaats van 9.30 tot 12.00 uur op:

  • zondag 9 juni in Brachterbeek (start parkeerterrein gemeenschapshuis Baekerhoes). Aanmelden tot en met woensdag 5 juni.
  • zondag 7 juli in Beegden (start bij het parkeerterrein voetbalvelden). Aanmelden tot en met woensdag 3 juli.
  • zondag 28 juli in Stevensweert (start parkeerterrein Sportlaan). Aanmelden tot en met woensdag 24 juli.
  • zondag 18 augustus in Heel (start bij ingang basisschool). Aanmelden tot en met woensdag 14 augustus.

Aanmelden of vragen?

Wilt u graag deelnemen? Meld u dan aan via dit online formulier van Gemeente Maasgouw. Heeft u vragen? Neem dan contact op met John van den Berg (j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl). 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Pixabay
210524/HvL

Wellicht interessant