img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-5-2024 19:14

Kinjer-OLS 2024 presenteert eigen lied: 'Ummeke'

Beekdaelen - 29 mei 2024 - Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied 'Ummeke, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingsdiensten. Het is een bijna geheel Beekdaelse productie, geschreven door Roger en Julie van Rempetemp en gezongen door de zangeressen Lieke Meijers uit Amstenrade en ZOES uit Hulsberg. Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen aan het Kinjer-OLS dit lied na de optocht op donderdag 27 juni samen meezingen.

img

Beekdaelse Productie

In het diepste geheim werd vorige week in de Marlstone Studio in Ulestraten, net over de gemeentegrens van Beekdaelen, “Ummeke” opgenomen. De tekst en muziek kwamen van de hand van Roger Pisters en Julie Notermans. Samen schreven zij al vele nummers voor Rempetemp. Heel lang duurde de totstandkoming van “Ummeke” niet. Met dank aan de input van Alexandra de la Roy, Voorzitter van de werkgroep Kinjer-OLS Beekdaelen, kwam men al snel op de kreet “Ummeke” en daarna ging het snel. “Binnen een halfuurtje was de tekst klaar, en de melodie was er ook binnen een ochtend.” meldt Roger. Waar het lied over moest gaan was geen enkele twijfel over. “We dachten meteen dat het voor het Kinjer-OLS, net als voor het OLS, moest gaan over het hebben van plezier. Het is tenslotte een schuttersfeest”, vertelt Julie.

Roger en Julie wonen beide in Oirsbeek. Julie bracht als lid van Koninklijke Schutterij Sint Lambertus uit Oirsbeek de nodige herkenbare elementen uit de schutterswereld mee die ze samen verwerkten tot de coupletten van het lied. Roger had als zanger bij Rempetemp de connecties met Zangeressen ZOES uit Hulsberg en Lieke Meijers uit Amstenrade. “Een echte Beekdaelse Productie dus, voor een Beekdaels OLS! Maar het liedje is voor heel Limburg”, aldus Pisters.

Lieke & Nadine

Lieke Meijers als zangeres bij o.a. Herman van Veen, en Nadine Cosemans beter bekend als ZOES kenden elkaar voor de opnames van “Ummeke” nog niet. Naast haar carrière als carnavalsartiest onder de naam ZOES waarmee ze in 2021 de LVK-finale bereikte, zingt ze samen met haar zus bij een Tiroler band: Das Tirol Team. Lieke Meijers studeerde in 2022 af aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Momenteel toert ze als zangeres en “Lieke van alles” met Herman van Veen en zijn muzikanten door de theaters van Nederland, Duitsland en België in ‘De Voorstelling’.

Beide dames over het eindresultaat: "Oprecht, ik vind het echt super vet! Het is een echte meezinger dus de feesttent gaat, als het aan ons ligt in ieder geval, op de kop.”

Het lied is gratis te beluisteren op onder andere Spotify.

Foto: OLS2024
290524/HvL

 

Wellicht interessant