img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-5-2019 16:15

Feestelijke opening ANWB AutoMaatje Roermond

Roermond - 17 mei 2019 - Wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond gaf op donderdag 16 mei het startsein van het project ANWB Automaatje, door mevrouw Korjenić thuis op te halen en naar 'Neel Ontmoet' te brengen. Een nieuwe voorziening, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten op laagdrempelige manier hun mobiliteit teruggeven.  

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld doordat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf autorijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep te moeten doen op naasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Roermond toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven door een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld een vriendin, de kapper, de huisarts of het ziekenhuis.

ANWB AutoMaatje Roermond is een samenwerking tussen de gemeente Roermond, Wel.kom Roermond, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Roermond. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en op dit moment actief in 46 gemeenten in Nederland. Eind 2019 zal ANWB AutoMaatje landelijk in meer dan 75 gemeenten actief zijn.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Roermond belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Roermond via 0475-345140. De medewerker van Wel.kom koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Kosten bedragen € 0,30 per kilometer.

Inwoners van Roermond die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Roermond kunnen telefonisch contact opnemen met Wel.kom Roermond via 0475- 345140 (maandag t/m vrijdag tussen 9 en 12 uur).

Foto en reportage Fred Simons|DeltaLimburg.nl
170519/HvL

Wellicht interessant