img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-5-2019 12:30

Bedevaart naar de Kapel onder de Linden Thorn

Wessem/Thorn - Mei is Mariamaand en dan wordt traditiegetrouw de jaarlijkse bedevaart gehouden vanuit Wessem naar de Kapel onder de Linden in Thorn. Na de eucharistieviering voert de tocht weer terug naar Wessem. Ditmaal op woensdag 29 mei 2019, de dag voor Hemelvaart. Alle inwoners van Wessem zijn weer welkom om aan deze jaarlijkse Bedevaart deel te nemen.

De wandeltocht start om 18.30 uur bij het kapelletje aan het Van Horneplein in Wessem, s.v.p. verzamelen om 18.15 uur. 

Om 19.30 uur start de Eucharistievering in Kapel onder de Linden. Inwoners die slecht ter been zijn en niet in de gelegenheid zijn om deze tocht te voet mee te lopen, maar wel via de fiets of auto zich kunnen verplaatsen, zijn ook van harte welkom om de eucharistieviering bij te wonen.

De eucharistieviering bij de Kapel wordt ook dit jaar weer sfeervol opgeluisterd door muzikanten met blaasmuziek en door het zangkoor.  

Na de eucharistieviering lopen de wandelaars door het mooie natuurlandschap weer terug naar Wessem. De wandeltocht wordt gevolgd door een bezemwagen, zodat uitvallers hiervan gebruik kunnen maken.

De bedevaart is georganiseerd door Stichting Cultureel Erfgoed Wessem, die deze traditie in stand wil houden. Ieder jaar lopen de inwoners van Wessem mee met deze Bedevaart. 

Foto: Leon van Lier

Tags
Wellicht interessant