img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2019 09:30

ECI Live over 'Geloof en Geluk'

Roermond - De volgende ECI live vindt plaats op maandag 27 mei 2019 en gaat ditmaal over Geloof en Geluk. De vraag van deze editie is: Kan religie ons gelukkig maken? Gasten zijn Mgr. Ing. Rob Merkx, plebaan-deken van Roermond, deken van het dekenaat Thorn en Conny Postel van MERU in Vlodrop. De MERU is gesticht door de Maharishi Mahesh Yogi en brengt de Vedische kennis en meditatietrainingen aan een internationaal publiek. Toegang is gratis.

img

Voor veel mensen is het geloof belangrijk. Religie brengt orde en biedt een verhaal dat het leven zinvol maakt, het geeft voorschriften en rituelen. Het bindt mensen aan elkaar, met verboden, verplichtingen, zorg en steun. Een religieuze gemeenschap is ook een sociale gemeenschap van kerken en genootschappen.

De grote instituten van het Protestantisme en het Rooms Katholieke geloof lopen snel leeg vanwege vergrijzing en een gebrek aan instroom. De een minder dan de ander. Intussen groeien andere varianten van institutionele religie. De grootste daarvan is de Islam maar ook andere, kleinerezoals de evangelische, hindoeïstische en boeddhistische kerkgenootschappen groeien. Allen op zoek naar orde en geluk. Tegelijk met de neergang van de grote institutionele kerken en de opkomst van andere institutionele alternatieven is er een grote behoefte aan rust, bezinning, zingeving, en ook rituelen. Meer persoonlijk en minder groepsgericht. 

ECI Live is een initiatief van de ECI Cultuurfabriek en Bibliotheek Bibliorura, Roermond.

Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond, expositieruimte.

Datum en tijd: maandag 27 mei 2019, aanvang 20 uur.

Meer informatie en/of een gratis ticket reserveren? Klik dan hier.  

Foto: ECI Cultuurfabriek

Wellicht interessant