img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-5-2019 03:00

NoCredit, GameOver! Jongeren voor 1 dag in de schuld

Roermond - Hoe los je als jongere een schuld van € 1.400 op? De eerste groep jongeren, 4e jaars leerlingen van BC Broekhin, bogen zich een halve dag over deze vraag. De gemeente Roermond is in samenwerking met welzijnsorganisatie Wel.Kom en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gestart met de real-life game NoCredit, GameOver!

img

Hun schulden kunnen ze oplossen door in de binnenstad van Roermond bij allerlei organisaties hulp en advies te vragen. Partijen die meewerken zijn o.a. banken, een deurwaarderskantoor, een woningbouwvereniging, uitzendbureaus en het Juridisch Loket. De jongeren krijgen een tablet mee, waarop ze kunnen zien bij welke instellingen ze allemaal terecht kunnen. De leerlingen kiezen zelf waar ze naar toe gaan. 

Echter, nergens krijgen ze een kant-en-klare oplossing. De organisaties die meedoen aan het spel hebben de instructie gekregen om de leerlingen verschillende mogelijkheden voor te leggen. De leerlingen moeten met hun groepje bedenken wat de beste keuze is.

Wethouder Marianne Smitsmans: “Schulden oplossen, of beter nog voorkomen, doe je samen en het is goed om dat op jonge leeftijd al eens te doen.”

Deze eerste groep jongeren probeerde allerlei oplossingen te bedenken, maar werden door de spelleiding voor steeds nieuwe uitdagingen gesteld. Klik hier voor hun ervaringen. Conclusie: Schulden oplossen blijkt toch lastiger dan gedacht.  

De serious urban game “NoCredit, GameOver!” werd ontwikkeld door het Belgische bedrijf EW32. In een samenwerking tussen de Gemeente Roermond, Wel.Kom en het CJG werd het spel doorontwikkeld voor de stad Roermond. Dankzij een financiële bijdrage vanuit de Provincie Limburg zullen zeker 700 leerlingen van de verschillende Roermondse middelbare scholen het spel aangeboden krijgen.

Foto: gemeente Roermond

Tags
Wellicht interessant