img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2019 12:20

Verscherpt toezicht voor Zorghuis Roermond opgeheven

Roermond - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Zorghuis Nederland Holding BV, althans Blueprint Group B.V., locatie Roermond opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van de zorg is voldoende verbeterd en de inspectie heeft er vertrouwen in dat Zorghuis Roermond nog verder zal verbeteren.
img

Zorghuis Roermond is een kleinschalig woonzorgcentrum met ruimte voor maximaal 21 mensen die zorg nodig hebben. De zorgvraag van de bewoners is divers. Er wonen mensen met dementie, maar ook mensen die fysieke gezondheidsproblemen hebben.

In november 2018 stelde de inspectie Zorghuis Roermond onder verscherpt toezicht. Er waren verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. Na het instellen van het verscherpt toezicht heeft de inspectie meerdere resultaatverslagen ontvangen van Zorghuis Roermond. Ook bezocht de inspectie de zorgaanbieder twee keer. Bij het tweede bezoek op 25 april zag de inspectie dat Zorghuis Roermond voldoende verbeterkracht heeft om de ingezette verbeteringen door te blijven voeren. Daarom wordt het verscherpt toezicht nu opgeheven.

De inspectie zal de vorderingen bij Zorghuis Roermond blijven volgen in haar reguliere toezicht.

Wellicht interessant