img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-5-2019 09:45

Cultuurprijzen Wilhelmina Sangersfonds uitgereikt

Beegden/Heel/Hunsel - Bisschop Harrie Smeets reikte zondag 19 mei 2019 namens het Wilhelmina Sangersfonds zes cultuurprijzen uit aan maatschappelijke projecten. Drie daarvan zijn voor projecten in onze regio: Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden, Parochie St. Stephanus in Heel en Parochie H. Jacobus de Meerdere in Hunsel. In totaal ging het om prijzenbedrag ter waarde van € 25.000.

img

De drie maatschappelijke projecten in onze eigen regio zijn:
- Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden wordt door vrijwilligers in stand gehouden en draagt al 40 jaar bij aan de onderlinge band in het dorp;
- Parochie St. Stephanus in Heel voor de herinrichting van het priesterkoor en de plaatsing van een passend altaar;
- Parochie H. Jacobus de Meerdere in Hunsel met de aanleg van een Jacobustuin en het daar opnieuw kweken van de bijna uitgestorven Jacobusappel, alsmede het ontwikkelen van een audiovisuele presentatie over de routes naar Santiago. 

Het fonds is vernoemd naar de in 1990 overleden Wilhelmina Sangers uit Beegden. Zij was jarenlang directrice van de huishoudschool in Venray en een bekende persoonlijkheid in die plaats. Kort voor haar overlijden op bijna 92-jarige leeftijd heeft de alleenstaande Sangers een stichting opgericht, met als doel de katholieke godsdienst te bevorderen door cultuurprijzen uit te reiken. 

In zijn tijd als deken van Venray was bisschop Harrie Smeets voorzitter van dit fonds. Inmiddels het hij deze taak neergelegd. Het uitreiken van de prijzen was afgelopen zondag zijn laatste officiële activiteit voor de stichting. De bisschop was deze keer al niet meer betrokken bij het toekennen van de prijzen.

De overige drie cultuurprijzen zijn uitgereikt aan Cultuurpodium Geijsteren, Project De Weg naar Verzoening van kunstenaar Pierre Habets en de St.-Dionysiuskerk in Schinnen.   

Meer informatie over het Wilhelmina Sangersfonds via deze link.

Foto: Bisdom Roermond

Wellicht interessant