img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-5-2019 11:55

Feestelijke opening 'Park Nopperhof' Swalmen

Swalmen - Op vrijdag 7 juni 2019 wordt het gerenoveerde 'Park Nopperhof', inclusief de nieuwe tweede jeu-de-boules baan, officieel geopend door wethouders Marianne Smitsmans en Frans Schreurs van de gemeente Roermond. Park Nopperhof ligt achter Zorgcentrum St. Jan Baptist. De jeu-de-boules baan is toegankelijk voor alle Swalmenaren.

Na de openingshandeling is er een wedstrijd tussen een team van genodigden en Dorpsraad en een team van jeu de boules club 'Boule d ‘Or'. Bewoners van het zorgcentrum en de aanleunwoningen, maar ook alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor een drankje en hapje wordt gezorgd, ook is er live muziek van Harrie Bongers.

In het najaar van 2018 is een werkgroep geformeerd van de jeu-de-boules club, Dorpsraad en activiteitenondersteuning van St. Jan Baptist en deze werkgroep heeft een plan ontwikkeld onder de naam 'Park Nopperhof'.

Aanleiding waren de groeiende belangstelling voor het jeu-de-boules spel en dus de behoefte aan een 2e baan, maar ook de kleurloze toestand van de tuin achter St. Jan Baptist. Daarbij is ook een speelgazon ingepast in de nieuwe indeling en er zijn nieuwe zitbanken en een picknickset opgenomen in de tuin. 

Het plan is een uitgevoerd als onderdeel van het dorpsplan van Dorpsraad Swalmen en gefinancierd uit de gereserveerde gelden voor dit dorpsplan. De uitvoering onder begeleiding van de werkgroep en met inspraak van de bewoners van St. Jan Baptist en de aanleunwoningen is binnen de begroting uitstekend gerealiseerd door Boesheide Hoveniers.

Locatie: Park Nopperhof, Neerstraat 1, Swalmen (achtertuin St. Jan Baptist)

Datum en tijd: vrijdag 7 juni 2019, 15.00 uur

Gebruik maken van de jeu-du-boules baan? Neem dan per email contact op met de jeu de boule club via chrisvangoch@ziggo.nl of met het secretariaat van de Dorpsraad via secretariaat@dorpsraadswalmen.nl.

Wellicht interessant