img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2019 05:30

Cuypersweekend 2019 in Roermond

Roermond - Het Cuypershuis organiseert op 15 en 16 juni 2019 het jaarlijkse Cuypersweekend in Roermond, waarin de persoon Pierre Cuypers en zijn oeuvre centraal staat. Er zijn diverse activiteiten zoals speciale rondleidingen en wandel- en fietsroutes. Het publiek kan op verschillende locaties (overzicht hieronder) kennismaken met de ambachtsman en vormgever Pierre Cuypers.  

Het museum bruist dat weekend van de activiteiten. Naast rondleidingen door de vaste presentatie geven Tine Wouters, archivaris Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, en Ton Lupak, voorzitter en restaurator Restaura, een toelichting bij de expositie ‘Atelier Frans Nicolas’, die op 6 juni 2019 wordt geopend.

Verschillende ‘Cuyperslocaties’ haken in op het Cuypersweekend. Tijdens dit weekend worden diverse plekken en gebouwen, die een relatie hebben met architect Pierre Cuypers, in het licht gezet.

Dit jaar zijn dat:
het Cuypershuis, VVV Roermond, Caroluskapel, Oude Kerkhof, Munsterkerk, Streekmuseum Stevensweert en kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Lokatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

Data: 15 en 16 juni 2019

Entree Cuypershuis: gratis

Meer informatie? Bel dan 0475 – 359102 of bezoek de website www.cuypershuis.nl

Foto: Cuypershuis
 

Tags
Wellicht interessant