img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-6-2019 11:15

Feestelijke opening Elisabethpad in Haelen

Haelen - Op zondag 16 juni 2019 wordt het Elisabethpad bij zorgcentrum St. Elisabethof officieel geopend door gedeputeerde Hubert Mackus en burgemeester Arno Verhoeven. Ook wordt dan de winnaar van de gedichtenwedstrijd bekendgemaakt. De openingshandeling vindt om 12.15 uur plaats bij de hoofdpoort. Het Elisabethpad is een rolstoelvriendelijk familiepad voor jong en oud en heeft een lengte van 3 km. 

Voorafgaand aan de openingshandeling bij de hoofdpoort is om 11.30 uur een bijeenkomst in het Pesthuisje met diverse sprekers, waarbij ook de winnaar van de gedichtenwedstrijd wordt bekendgemaakt.

In de namiddag worden in de  kloostertuin en rondom het bezoekerscentrum activiteiten georganiseerd, die ook muzikaal omlijst worden. Het bakhuisje en ook de Leumolen zijn deze middag opengesteld voor bezoekers.

Het pad heeft een lengte van 3 km en vormt de verbinding tussen natuur en cultuur.  De oude verbinding tussen de Elisabethmolen en het voormalige klooster wordt door dit pad hersteld, en een prachtige poort geeft toegang tot de kloostertuin. Tevens is een veilige oversteek en een verbinding gerealiseerd vanuit de kloostertuin richting de Heide.
 
Het pad is een initiatief van IVN Roermond e.o. en is gerealiseerd in een prima samenwerkingsverband tussen IVN, de Gemeente Leudal, Stichting Land van Horne en Staatsbosbeheer.


Foto's: Leon van Lier (feb 2019)

Tags
Wellicht interessant