img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-6-2019 02:15

Eerste priesterwijdingen door bisschop Harrie Smeets

Roermond - De diakens Marco Figliola (kapelaan binnenstad Roermond en Herten) en Cesar Cortes Oviedo (Roermond-Noord-Oost) zijn de eerste kandidaten die door bisschop Harrie Smeets tot priester worden gewijd. De priesterwijding vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond op zaterdag 15 juni 2019, aanvang 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

img

Het is dit jaar de eerste keer dat bisschop Harrie Smeets deze plechtigheid leidt. 

Marco Figliola (32) komt uit Italië en Cesar Cortes Oviedo (35) uit Honduras. Beiden behoren tot de gemeenschap van de Neocatechumenale Weg. Dat is één van de nieuwe gemeenschappen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Het Neocatechumenaat is inmiddels al meer dan tien jaar in het bisdom Roermond actief. De gemeenschap heeft een eigen seminarie in Cadier en Keer, waar de studenten wonen en een deel van hun vorming ontvangen. Daarnaast volgen ze de colleges aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade, de priesteropleiding van het bisdom Roermond.

Beide neomisten (= nieuwe priesters) worden gewijd tot priester van het bisdom Roermond. Dat betekent dat zij in principe hun hele leven aan dit bisdom verbonden blijven. Figliola werkt als kapelaan in de binnenstad van Roermond en in Herten, Cortes Oviedo is verbonden aan de parochies in Roermond-Noord-Oost.

Foto: bisdom Roermond
 
 

Tags
Wellicht interessant