img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-6-2019 11:45

Hoe zien de binnensteden in Limburg eruit in 2025?

Roermond - Het Retail Innovation Centre (RIC) organiseert op 12 juni 2019 in Roermond een sessie waarin citymanagers, ambtenaren en andere stakeholders met elkaar aan de slag gaan om antwoord te geven op de vraag: Hoe zien de binnensteden in Limburg eruit in 2025? Eén ding is in ieder geval zeker: anders uit dan de huidige binnensteden.  

img

Het RIC Limburg organiseert deze sessie samen met Ruimtevolk en de Provincie Limburg.

Ondernemers en vastgoedeigenaren in binnensteden hebben te maken met tal van ontwikkelingen, hetgeen veel vragen oproept, maar zeker ook nieuwe kansen aanreikt. Niks doen is in het licht van de vele ontwikkelingen in ieder geval geen optie.

Om de binnensteden in met name de kleine en middelgrote gemeenten ook in de toekomst sterk en veerkrachtig te houden, zullen partijen met elkaar aan de slag moeten om nieuwe kansen te verkennen en mogelijkheden te benutten.

Daarom deze werksessie over de nieuwe binnenstad, die vanuit een breder perspectief wordt bekeken: de binnenstad als bruisend stadshart waarin wonen, werken, winkelen en andere functies samenkomen: de transitie van 'place to buy' naar 'place to be' in de binnensteden.

Aan het eind van de werksessie gaat iedereen naar huis met minimaal drie interventies die toegepast kunnen worden in de eigen binnenstad. Ruimtevolk, bureau voor stedelijke en regionale ontwikkeling, begeleidt de werksessie.  

Het RIC is een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Zuyd Hogeschool. Hét kennis- en expertise centrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.  

Meer informatie over RIC Limburg? Klik dan hier.

Foto: binnenstad Roermond
 

Wellicht interessant