img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2020 05:40

Nieuwe tech­nie­kop­lei­ding in Roermond om tekort aan technisch personeel op te lossen

Roermond - 3 september 2020 - Er is een structureel en toenemend tekort aan goed opgeleid personeel in technische beroepen in Limburg. Op 1 september was gedeputeerde Van den Akker in Roermond bij Gilde Opleidingen aanwezig bij de aftrap en de eerste lesdag van het 1e traject ‘hybride techniekopleider’ in Limburg. 

Techniekcoalitie Limburg maakt de opleiding ‘hybride techniekopleider’ ook in Limburg toegankelijk, om zo ‘een leven lang leren’ in de branche te stimuleren, toekomstige professionals op te leiden en via de opleiders actuele kennis naar scholen te kunnen brengen. 

Het onderwijs valt of staat met vakmensen, die hun kennis en expertise delen met de nieuwe generatie technici en hen enthousiast maakt om ook daadwerkelijk in de techniek aan de slag te gaan.

De 18 deelnemende vakmensen komen uit technische bedrijven, maar ook van praktijkopleiders in metaal, installatiewerk en bouw in Limburg. Zij hebben allemaal een specifiek technisch vakmanschap als achtergrond en zijn daar specialist in. Tot nu toe moesten techniekprofessionals voor deze opleiding naar Eindhoven of verder, nu kan het traject gevolgd worden bij Fontys en Gilde in Roermond.

Camera en montage Gerard van den Braak / verslag Pieter Cornelissen

 
Tags
Wellicht interessant