img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-6-2019 10:15

Druk oefenen voor het Kinjer OLS 2019

Op dinsdag 25 juni 2019 wordt het Kinjer OLS gehouden in Sevenum. Uit de gemeente Leudal doen drie basisscholen mee (BS De Wegwijzer Hunsel, BS De Kwir Neer, BS De Zjwiek Roggel), uit de gemeente Maasgouw twee basisscholen (BS St. Medardus Wessem, BS Triangel Linne) en uit de gemeente Roermond één basisschool (Hubertusschool Herten). In totaal strijden 24 basisscholen om het Ummeke.  

img

De optochtvolgorde van het Kinjer-OLS 2019 is inmiddels bekend: klik hier.  

Het Kinjer-OLS werd in 2005 voor het eerst in Wessem gehouden op initiatief van de KinjerKraom (kinder-tv-programma van L1). Inmiddels is het Kinjer-OLS uitgegroeid tot een echt klein Oud Limburgs Schuttersfeest voor leerlingen van de basisscholen. Voor de meisjes en jongens is het een unieke kans om spelenderwijs kennis te maken met de schutterswereld. De winnende school krijgt een bronzen wisseltrofee: het Ummeke. 

Basisscholen uit Belgisch-en Nederlands-Limburg kunnen deelnemen. In België zijn de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar de doelgroep en in Nederland de kinderen van de groepen zes, zeven en acht. De schoolschutterij bestaat uit minimaal 18 en maximaal 50 kinderen.

Foto: Leon van Lier (leerlingen van groep 7 van BS De Zjwiek in Roggel zijn al druk aan het oefenen)





Wellicht interessant