img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-6-2019 02:00

Midzomeravondwandeling: viering van de zonnewende

Haelen - Wandel mee in de kortste nacht van het jaar. Volgens een eeuwenoude traditie wordt aan het begin van de zomer de midzomernacht gevierd. Op 21 juni 2019 organiseren Groen Hart Leudal en IVN Roermond een feeërieke MidZomerAvondWandeling voor jong en oud bij Bezoekerscentrum Leudal. 

Pluk de nacht! Een magische nacht. Wilde bloemen en planten krijgen een geneeskrachtige werking. Zo gaat tenminste het verhaal… Vreugdevuren beschermen tegen duistere krachten en verspreiden vreugde en geluk.

De zonnewende is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. Het middelpunt tussen beide wordt bereikt als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. Er is dan sprake van een equinox of dag-en-nachtevening, dag en nacht zijn dan overal op aarde even lang. Op het noordelijk halfrond is dat op 21 juni (kortste nacht) en op 21 december (kortste dag). 

Wilt u met familie of vriendengroep dit avondvullende spektakel meebeleven?

Meld u dan aan per e-mail via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal

De deelnamekosten (inclusief consumptie en versnapering) zijn voor volwassenen € 5, kinderen van 4 – 12 jaar € 2,50, kinderen tot 4 jaar gratis.

Tags
Wellicht interessant