img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-6-2019 15:05

Verbeter uw terrein voor de steenuil met subsidie

Maasgouw - Dankzij een samenwerking tussen de gemeente Maasgouw en stichting IKL kunt u met subsidie uw terrein verbeteren voor de steenuil, de kleinste uilensoort van Nederland. Begin juni 2019 is in Heel een bijeenkomst gehouden waarbij de steenuil centraal stond. Tijdens deze zeer drukbezochte avond is veel informatie gedeeld over deze kleinste uilensoort van Nederland.

img

Samen met de Vogelwacht Limburg en gemeente Maasgouw organiseerde stichting IKL de avond, waarbij meer dan 40 deelnemers via een zeer informatieve presentatie door het leven van de steenuil werden geleid. Door middel van foto’s, filmpjes en persoonlijke anekdotes werd de presentatie een levendig verhaal.

Vragen van deelnemers werden naar tevredenheid beantwoord. Diverse personen hebben zich na de presentatie gemeld om ter plaatse (gratis) advies te krijgen. Ook de plaatsing van een kast of verdere inrichting van het terrein behoort tot de mogelijkheden.
 
Indien u vragen heeft over de steenuil of uw terrein wilt verbeteren voor deze markante muizenjager, kunt u zich melden bij stichting IKL via m.luijten@ikl-limburg.nl of 06–2248 6409.

Foto: Frans Voncken, Stichting IKL

Wellicht interessant