img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-6-2019 15:45

Praat mee over verkeersveiligheid in Roermond

Roermond - Met ingang van dinsdag 25 juni 2019 kan iedere inwoner van de gemeente Roermond online aangeven welke plekken verkeersonveilig worden gevonden. Wethouder Rens Evers: “Met grote regelmaat krijg ik signalen van mensen waarin zij aangeven ontevreden te zijn over de verkeersveiligheid bij hen in de buurt. Maar omdat we niet alles tegelijkertijd kunnen aanpakken wil ik weten waar de grootste knelpunten zitten.”

img

Naast de persoonlijke ervaringen van mensen heeft de gemeente ook veel informatie over ongevallen en snelheidsgegevens. Door de informatie van de inwoners en de verkeersveiligheidsgegevens te combineren, krijgt de gemeente een compleet beeld van de veiligheid in de gemeente.  

Tijdens wijkbezoeken over het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer plan is al eerder informatie opgehaald en op 11 september 2019 kijkt de gemeente samen met specialisten zoals Veilig Verkeer Nederland, fietsersbond, scholen, openbare vervoerders en hulpdiensten naar de veiligheid van het wegennet. Die avond spreekt de gemeenteraad over de ideeën en gevoelens die leven bij de inwoners.  

In november 2019 zal de gemeente Roermond de resultaten tijdens het (openbare) Sprekersplein presenteren. Daarna bespreekt de gemeenteraad het voorstel en als het is vastgesteld, treedt het plan in werking.

Wilt u een plek of meerdere plekken aangeven die u als verkeersonveilig ervaart, dan kan dit via deze link.  

Wellicht interessant