img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2019 15:30

Kasteelfeesten Grathem 2019

Grathem - Op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 worden in en rond Kasteel Groot Buggenum de jaarlijkse Kasteelfeesten gehouden. De Kasteelfeesten worden elk jaar georganiseerd door Harmonie St. Agatha uit Grathem en staan in het teken van kunst, cultuur en gezelligheid.

img

Zestien kunstenaars tonen hun werken in de prachtige kasteeltuinen, er is live muziek en er zijn diverse activiteiten waar bezoekers zelf aan de slag kunnen. Ook is het volledig ingerichte kasteel met de grote verzameling waardevolle spullen en materialen uit heel Europa voor het publiek in het geheel te bezichtigen. 

Er bestaat een bijzondere relatie tussen Kasteel Groot Buggenum en harmonie St. Agatha. Prof. Dr. Helmut Hentrich, een vermaard architect en kunstverzamelaar uit Düsseldorf die het kasteel in 1971 als ruïne kocht, werd in die tijd beschermheer van de harmonie.

Hij renoveerde in vijf jaar tijd het kasteel volledig en stelde het in 1976 voor het eerst ter bezichtiging open. Voor zijn overlijden op 96-jarige leeftijd in 2001 liet hij in een akte vastleggen dat de harmonie elk jaar het laatste volle weekend in juni de beschikking heeft over het kasteel. 

Op deze manier is zijn beschermheerschap, zolang de harmonie bestaat, voor eeuwig gewaarborgd. 

Meer informatie over harmonie St. Agatha via deze link.

Locatie: Kasteel Groot Buggenum, Loorderstraat 3, Grathem

Data en tijden: zaterdag 29 juni van 13 tot 17 uur en zondag 30 juni van 11 tot 17 uur

Entree: € 6,00 per persoon en € 3,00 per kind tot en met 12 jaar

Foto: Leon van Lier 

Wellicht interessant