img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-7-2019 10:30

Gilde Rondje Roermond ‘On Tour’ - Asselt

Asselt - Op donderdag 4 juli 2019 wordt de eerste - gratis - geschiedeniswandeling georganiseerd, die volledig buiten de binnenstad van Roermond voert: door Asselt, het dorp dat sinds 2008 de status 'beschermd dorpsgezicht' heeft. De wandeltocht is georganiseerd door het Service Gilde Roermond. 

img

Deze eerste geschiedeniswandeling buiten Roermond voert door het dorpje Asselt. De tocht voert angs boerderijen en tussen de vruchtbare akkers, door een eeuwenoud cultuurlandschap, waar ook gedeeltelijk roots van Roermond liggen.
 
Startlocatie: naast de Sint-Dionysiuskerk, aan de havenkant. Pastoor Pinckersstraat 26A, Asselt. 
 
Datum en tijd: donderdag 4 juli 2019, aanvang 13.30 uur tot ca. 15.30 uur. Er is geen nazit met koffie gepland, het staat eenieder vrij om versnapering/drinken mee te nemen.
 
Deelnemen aan de geschiedeniswandeling is gratis. 

Parkeren kan bij de kerk en op de ventweg/ parkeerplaatsen voor de restaurants, langs de Asselterweg, er is niet veel parkeerruimte beschikbaar. Voor de restaurants is er ruimte om fietsen te stallen. Wellicht dat carpoolen een optie is. 

In het vervolg is er om de maand op de eerste donderdag van de maand een gratis wandeling in de binnenstad van Roermond óf in een van de wijken of omliggende dorpen onder de naam Gilde Rondje Roermond ‘On Tour’. 

Meer informatie over het Service Gilde Roermond via deze link.

Foto: Leon van Lier

 

Wellicht interessant