img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-11-2019 10:14

21e editie Kaarsenfeest Stevensweert

Stevensweert - Op vrijdagavond 13 december 2019 wordt de 21e editie van het traditionele Kaarsenfeest georganiseerd in Stevensweert. Vanaf 18.30 uur branden vele honderden kaarsen achter de ramen van de prachtige panden aan het historische Jan van Steffeswertplein en kunnen bezoekers geniet van diverse (muzikale) activiteiten. 

Om 18.30 uur start het buitenprogramma:

18.30 - 18.55 uur - Kerstklanken door jeugdharmonie Stevensweert/Ohé en Laak

18.55 uur - Klokkenluiden

19.00 uur - Koperkwintet Harmonie St. Stephanus / Erehaag door Ambrosius Broederschap/ Opening voorzitter / Koperkwintet / Adventsoverweging door de heer Van Brakel / Koperkwintet / Ontsteken kerstboomverlichting door burgemeester Stef Strous.

Vanaf 19.30 uur zijn er diverse binnenactiviteiten:  

In het Protestants kerkje zijn er optredens van vocal group Difference uit Melick, gemengd koor Unity uit Wessem en zanggroep Octetnog uit Grevenbicht.

In de RK kerk zijn er optredens van Gem. Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia uit Grevenbicht, Remunjs Theaterkoor uit Roermond, vocaal ensemble Quint uit Venlo, Pipers Society Castle d’Aldenghoor uit Ohé en Laak en gemengd Koor Neerbeek.

In het Trefcenter kunt u genieten van een levende kerststal met leerlingen van BS De Maasparel en een optreden van Kinderkoor The Voices of Kids uit Overhoven-Sittard.

Deze traditie is ontstaan in navolging van de stad Gouda. In combinatie met de muziek en zang in de Rooms Katholieke kerk, het Protestants kerkje, het Streekmuseum, de pastorie en het gemeenschapshuis aan het plein zorgt dit voor een unieke, intieme en romantische Kerstsfeer.

Wellicht interessant