img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-7-2019 11:40

Nieuwe bestemming voor kleiwarenfabriek Buggenum

Buggenum - De kleiwarenfabriek in Buggenum, die al enkele jaren leegstaat, krijgt een nieuwe bestemming: een sport-, leisure- en toeristische trekpleister. Met mogelijkheden voor camperplaatsen, een uitkijkpunt over de Maas, een indoor sportcentrum, een obstaclerunparcours, horeca en meer. Ook is er op de locatie een opslag voor boten en caravans voorzien. 

img

Sinds juni 2016 stond de kleiwarenfabriek in Buggenum te koop, nadat de fabrieksactiviteiten waren gestopt. In juni 2018 werd de fabriek gekocht door Leyenhof B.V. In samenwerking met de gemeente is er gewerkt aan een ontwikkelvisie voor de fabriek en de locatie met als wenselijke bestemming een nieuwe sport-, leisure- en toeristische trekpleister.

Het sportcentrum is al gerealiseerd. Nu wordt er gewerkt aan de obstaclebaan. Ook de oude voormalige boerderij op het terrein wordt opgeknapt. Alle asbest is al uit de fabriek verwijderd. Ook aan een duurzame toekomst wordt gedacht, zo is het dak vervangen door een nieuw dak met meer dan 4700 zonnepanelen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 juli 2019 ingestemd met de ontwikkelvisie voor de voormalige steenfabriek. Samen met de nieuwe eigenaar, dorpsraad en omwonenden wenst de gemeente de ontwikkelvisie voor de voormalige steenfabriek verder uit te werken.

Foto: Helian van Lier

Tags
Wellicht interessant