img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-7-2019 09:30

100e verjaardag mevrouw Giebels-Delissen uit Horn

Horn - Mevrouw Giebels-Delissen vierde op woensdag 17 juli 2019 haar honderdste verjaardag. Locoburgemeester Walraven verraste haar namens de gemeente Leudal met een boeket bloemen en een oorkonde vanwege het behalen van deze respectabele leeftijd.

img

Mevrouw Giebels groeide op in Erp (Noord-Brabant) op een boerderij waar ze het harde werken heeft geleerd. In de oorlog ging ze op 20-jarige leeftijd op bedevaart naar Kapel in ’t Zand in Roermond.

De route was door de rector voor haar uitgetekend en deze voerde ook door Horn. Ze nam hier een rustpauze bij Café Aan de Kirk (voorheen Giebels) en ontmoette daar haar man. Het was liefde op het eerste gezicht.

Ze trouwde op 26 oktober 1943 in Horn. Het echtpaar woonde tijdelijk in bij zijn ouders en na de oorlog bouwden ze een eigen woning op de Daalakkerstraat in Horn.

In het gezin zijn 8 kinderen geboren (3 jongens en 5 meisjes). Haar man overleed in 1997 en daarna verhuisde mevrouw naar Daalakkers-erf 3 in Horn. Hier woont zij al ruim 20 jaar zelfstandig en ze is nog steeds actief met het breien van truitjes en dergelijke voor de derde wereld, of op bestelling.

Foto: gemeente Leudal

Tags
Wellicht interessant