img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-7-2019 07:00

Voorbereidingen Kindervakantiewerk Roggel 2019

Roggel - Op maandag 29 juli 2019 is in Roggel begonnen met de voorbereidingen voor het Kindervakantiewerk dat volgende week maandag van start. Leiders en vrijwilligers bouwen deze week de wagens en het decor rondom het centrale KVW-thema dat ieder jaar uniek is. Wij spraken met een aantal leiders en met leden van de kerngroep en probeerden te achterhalen wat dit jaar het thema is. 

Wat en wie is KVW
KVW Roggel is een stichting die geheel draait op vrijwilligers die  ervoor zorgen dat de Roggelse basisschoolkinderen in de zomervakantie een te gekke week hebben.De kerngroep (het bestuur) verzorgt deze week samen met de klusjesploeg (de KP) en de leiders. Totaal zijn er zo’n 90 – 110 vrijwilligers die deze week met veel plezier en enthousiasme verzorgen.
 
Wat houdt de KVW-week in?
Van maandag tot vrijdag wordt een dagvullend programma georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Het programma bestaat o.a. toneel (de rode draad gedurende de hele week), spellen, speurtochten, excursies enz. De dinsdag en de donderdag zijn twee vaste dagen die worden georganiseerd door de kerngroep. Dit is de spellendag en de speurtocht. De overige dagen mag de leiding een eigen programma bedenken dat uiteraard wel wordt goedgekeurd en begeleid vanuit de kerngroep. De KVW-week wordt afgesloten met een optocht door het dorp en optredens van elke groep met een grote fancy-fair.

Foto en video: Leon van Lier
 

Tags
Wellicht interessant