img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-8-2019 12:00

Open Monumentendagen 2019: 'Plekken van plezier'

Regio - In het weekend van 14 en 15 september 2019 is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is 'Plekken van plezier'. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Ook dit jaar worden weer tal van activiteiten georganiseerd en gaan vele deuren open voor belangstellenden.

img

Open Monumentendag maakt onderdeel uit van de European Heritage Days. De basisgedachte achter de European Heritage Days is het toegankelijker maken van het Europese culturele en natuurlijke erfgoed. De eerste Europese Monumentendag vond plaats in 1991 en er deden 9 landen mee. In 1992 waren dat er al 18 en tegenwoordig doen maar liefst 50 landen mee. Miljoenen Europeanen bezoeken elk jaar in september hun erfgoed!

Het thema van 2019 is 'Plekken van plezier': naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, Nederland telt vele monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd.

Binnen die monumenten worden vijf categorieën onderscheiden: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. 

Voor alle openingstijden en adressen klik hier en zoek op een specifieke gemeente.

DeltaLimburg.nl zal in aanloop naar de Open Monumentendagen 2019 enkele activiteiten in Midden-Limburg eruit lichten en apart vermelden.  

 

 

Tags
Wellicht interessant