img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2019 12:44

Gepensioneerden helpen Proteion uit de brand

Horn - In de zorg is het maken van sluitende werkroosters altijd al een uitdaging, maar in de vakantieperiode is dat extra lastig. De personeelskrapte in de zorg maakt creatief en daarom vroeg Proteion gepensioneerde medewerkers om bij te springen. Met resultaat, want deze zomer helpen minstens zes gepensioneerde dames Proteion uit de brand.

img

Toen 1e wijkverpleegkundige Chantal Geurts met het idee kwam om haar gepensioneerde moeder in haar teams te laten bijspringen, is Proteion actief op zoek gegaan naar meer oud-zorgmedewerkers. Inmiddels zijn er al zes dames aan de slag in diverse thuiszorgteams. "De cliënten, onze collega’s, iedereen is er blij mee”, vertelt Chantal.

Riet Geurts vond het een goed idee om uit te helpen in het thuiszorgteam van dochter Chantal. Vroeger werkte ze als verzorgende bij Proteion St. Jozef in Wessem en de laatste jaren voor haar pensioen had ze een 0-urencontract bij de thuiszorg. Riet: “Mijn hart ligt in de zorg. Ik vind het belangrijk dat mensen ook in de zomerperiode de zorg krijgen die ze gewend zijn. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik ga als verzorgende in Thorn werken op de uren dat er niemand anders beschikbaar is. Ik voel me nog hartstikke fit, mijn man is ook nog heel actief. Er is dus niets dat me tegenhoudt.” 

Proteion is tevreden over de opbrengst van de actie. Er zijn nu zes gepensioneerden na een meeloopdag aan de slag gegaan in verschillende thuiszorgteams in Noord- en Midden-Limburg. Soms in een andere functie dan voorheen. Verpleegkundigen waarvan de BIG-registratie is verlopen, kunnen bijvoorbeeld zonder aanvullende toetsen als verzorgende aan het werk.

Daarnaast is Proteion nog met een aantal geïnteresseerden in gesprek en wordt er contact opgenomen met medewerkers die door vakantie niet bereikbaar waren. Sommige gepensioneerden vinden het zo leuk om weer in hun oude beroep actief te zijn, dat zij ook na de vakantieperiode beschikbaar blijven om in te vallen.

Foto: Gerard Verhagen, Proteion (links Chantal, rechts Riet)
 

Tags
Wellicht interessant