img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-8-2019 14:48

Roerdalen in top 20 'Beste overheidsorganisatie 2019'

Roerdalen - De gemeente Roerdalen staat in de top 20 van de verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie 2019’. De jury maakte op donderdag 22 augustus 2019 de lijst met organisaties die in aanmerking komen voor de titel bekend. De jury beoordeelt de komende weken alle inzendingen en in september wordt bekend welke tien organisaties de strijd aangaan om de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar 2019’.  

img

Genomineerde organisaties moesten afgelopen maandag een uitgebreide onderbouwing inleveren bij de jury. De nieuwe rolverdeling tussen gemeente en gemeenschap en het werken aan (werk)geluk staan centraal in het verhaal van Roerdalen. Medewerkers, bestuur en inwoners leverden een bijdrage aan: Andere overheid: Klein geluk uit Roerdalen.

Burgemeester Monique de Boer-Beerta: “We zijn trots en vereerd dat Roerdalen een ronde verder is in de verkiezing. Bijzonder is ook dat wij in deze landelijke verkiezing samen met het Waterschapsbedrijf Limburg onze provincie vertegenwoordigen. De manier waarop we in Roerdalen een andere overheid proberen te zijn, is opgevallen. Onze aanpak is geen marketingtruc maar gaat over ons DNA. Volgens inwoners en externen maakt die brede verbondenheid gekoppeld aan persoonlijke waarden ons als overheidsorganisatie uniek. Daarin willen we graag een voorbeeld zijn voor anderen. Onze inwoners, ondernemers en verenigingen staan centraal, daar blijven we ons best voor doen.”

De jury beoordeelt de komende weken alle inzendingen. Tien organisaties mogen de strijd aangaan om de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar 2019’. Deze organisaties worden in september bekend gemaakt. Daarna volgen werkbezoeken. De winnaar van de titel wordt op 19 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal bekend gemaakt.

Foto: FB Gemeente Roerdalen

Wellicht interessant