img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-8-2019 10:23

Maasgouw verruimt regeling startersleningen

Maasbracht - Starters op de woningmarkt kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Voor de meeste gemeenten geldt de voorwaarde dat de koopsom maximaal € 185.000 mag zijn. De gemeenteraad in Maasgouw heeft op 20 augustus 2019 ingestemd met een verhoging van de maximale koopsom tot € 210.000, met ingang van 1 oktober 2019. 

img

Om deze verruiming mogelijk te maken, was goedkeuring van de Provincie Limburg nodig, omdat de Provincie medefinancier is van de startersregeling.

Reden voor deze verruiming van de startersregeling is dat er in Maasgouw weinig aanbod is voor huizen onder de € 185.000. Door meer financiële ruimte te bieden worden de keuzemogelijkheden voor starters vergroot. De verruiming komt ook de doorstroming op de woningmarkt ten goede.  

De aanvraagprocedure voor een starterslening is ook gewijzigd. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) voert de startersregeling uit voor alle Nederlandse gemeenten. De aanvraagprocedure is voortaan volledig digitaal. Daarom neemt SVn alleen nog digitale aanvragen in behandeling.

De eerste stap voor de aanvraag van de startersregeling ligt bij de gemeente. De starter kan een aanvraagverzoek indienen bij de gemeente. Die bekijkt de aanvraag en dan volgt een toe- of afwijzing.

Meer weten? Neem dan per e-mail contact op met de beleidsadviseur Volkshuisvesting B.J.J. Tonglet, via b.tonglet@gemeentemaasgouw.nl.

Wellicht interessant