img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-8-2019 12:03

Lezing: Een kijk op hoogbegaafdheid

Weert - ‘Hoogbegaafd’ is een term die vaak wordt gebruikt, maar wat is het nu precies? Ouders merken regelmatig dat het opvoeden van hun van hoogbegaafde kind moeizamer gaat dan verwacht. Op woensdag 18 september 2019 bespreekt Orthopedagoge Barbara van der Waarde in het Bibliocenter hoe hoogbegaafde kinderen de opvoeding en begeleiding kunnen krijgen die het beste bij hun karakter en problemen aansluit.

Meer weten over hoogbegaafdheid? Op zoek naar praktische tips en handvaten bij opvoeding en begeleiding van hoogbegaafde kinderen? Hoe kan je ervoor zorgen dat hoogbegaafde kinderen de opvoeding krijgen die het beste aansluit bij hun karakter, kansen en de problemen waar ze mee te maken kunnen hebben? Hoe sluit een goede begeleiding voldoende aan bij de behoefte van het hoogbegaafde kind?

Deze lezing is speciaal voor ouders van hoogbegaafde kinderen en andere geïnteresseerden, die meer willen weten over het begeleiden en opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Barbara van der Waarde geeft invulling aan het vak orthopedagogiek door zich te richten op een specifieke doelgroep (slimme kinderen). Zij werkt er aan om haar vakkennis en expertise up to date te houden door bijscholingen, cursussen, boeken en coaching. Zij staat geregistreerd als orthopedagoog bij het NVO en het SKJ.

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: woensdag 18 september 2019, van 19.30 tot 21 uur

Kosten: € 7,50 euro incl. koffie/thee

Aanmelden kan via deze link.
 Tags
Wellicht interessant