img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-9-2019 13:52

Expositie 'Het geraamte van mijn geest' bij Bibliorura

Roermond - In het kader van de Wereld Alzheimer Week (16 tot en met 22 september 2019) organiseert de Bibliotheek Bibliorura in Roermond in samenwerking met Inge Snijders de expositie ‘Het geraamte van mijn geest’. Deze expositie toont portretten van personen die geconfronteerd zijn met de ziekte van Alzheimer. De expositie is te bezichtigen van 2 tot en met 29 september 2019.

img

De portretten worden aangevuld met teksten, waarbij thema’s als persoonlijkheidsverandering, hulpverleners, eenzaamheid, depressie, onbeantwoorde vragen rondom de ziekte, de rol van familie en de kracht van muziek aan bod komen.
 
Inge Snijders is documentairemaker en fotograaf. Voordat ze in de creatieve sector terecht kwam, studeerde ze geneeskunde. Tijdens de studie ontdekte ze dat ze niet alleen in medisch opzicht in patiënten geïnteresseerd was, maar dat ze vooral ook het verhaal van de patiënt interessant vond. Met haar productiehuis Healing Stories richt ze zich op het zichtbaar maken van deze verhalen. Ook de expositie ‘Het geraamte van mijn geest’ is uit deze interesse ontstaan.
 
Locatie: Bibliotheek Bibliorura, Gabriël Gorriszaal, Neerstraat 11-13, Roermond

Data en tijden: maandag 2 t/m zondag 29 september 2019 tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Entree is gratis.

Foto: Bibliorura

Wellicht interessant