img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2019 12:32

Toneeluitvoering 'Schimmen' in Thorn

Thorn - Op zondag 22 september 2019 zal Toneelclub Applaus in Thorn tweemaal de eenakter 'Schimmen' uitvoeren, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. De eenakter 'Schimmen' is geschreven door de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck en handelt over de laatste oorlogsdagen van de Tweede Wereldoorlog in Thorn. De toegang is gratis.

img

De Stichting Historisch Spel Thorn heeft vanaf 2005 een aantal Nederlandse en Belgische schrijvers de opdracht gegeven een toneelstuk te schrijven over de geschiedenis van Thorn. Dit resulteerde in een vijftal korte en langere toneelstukken die in de periode 2006 - 2010 door toneelvereniging Applaus in Thorn zijn opgevoerd. 'Schimmen' was er daar eentje van.

Peter Bokken: "Aangezien 'Schimmen' betrekking heeft op de geschiedenis van Thorn in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, was de herdenking van 75 jaar bevrijding een uitgelezen gelegenheid voor toneelvereniging Applaus om dit spel opnieuw in te studeren."

Plot: Een Belgische man en een vrouw uit Thorn hebben gemeenschappelijke herinneringen aan de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij was een jong meisje in Thorn tijdens deze hectische periode en samen hebben ze ingrijpende ervaringen uit die tijd, die ook nu nog door hun hoofd spelen.

Peter Bokken: "Het  is dankbaar dat dit onderdeel uit het programma van de Stichting Herdenking Bevrijding Thorn in het museum wordt uitgevoerd".   

Locatie:  Gemeentemuseum Het land van Thorn, Wijngaard 14, Thorn

Datum en tijden: zondag 22 september 2019, om 13.30 uur en om 15.30 uur.

De toegang is gratis.

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant