img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2019 16:13

Grote jaarmarkt binnenstad Roermond

Roermond - Op zaterdag 7 september 2019 vindt in de binnenstad van Roermond de traditionele jaarmarkt plaats. De weekmarkt, kunstmarkt, antiek- en brocante markt, standwerkersconcours, entertainment en live-muziek zorgen samen met de vele bezoekers elk jaar weer voor een levendig en gezellig evenement. 

Waar is wat te doen:

Markt -  de reguliere weekmarkt. Op de weekmarkt pakken de kooplieden extra uit met diverse spetterende aanbiedingen. Er loopt muzikaal entertainment rond en ballonnenclown Tallie is aanwezig en maakt de mooiste balloncreaties voor de kleintjes. 

Steenweg en Varkensmarkt - het Standwerkersconcours. De standwerkers brengen hun unieke producten vol overgave aan de man. Gedurende de hele marktdag worden de standwerkers door een jury beoordeeld op hun originaliteit, welsprekendheid en doorzettingsvermogen. Rond 16.30 uur wordt de winnaar van het standwerkersconcours bekend gemaakt bij zijn eigen stand en wordt de Jan van Hertentrofee uitgereikt. 

Tuin van de kathedraal - Kunstmarkt. Op een andere plek dan voorheen vanwege de herinrichting van het Munsterplein en te bereiken via ‘’De Pastorie’’ gelegen in de Grote Kerkstraat. De kunstmarkt wordt georganiseerd door de stichting Melieve. Vele kramen met prachtige kunstobjecten die met passie door de kunstenaars zijn gemaakt. De kunstenaars staan zelf in hun kraam en geven uitleg over de door hen gemaakte kunstobjecten.

Vanuit het Munsterplein naar de Graaf Gerardstraat - vele kramen met unieke producten. Zoals Oosterse kunst, sieraden, petjes en hebbedingetjes.

Kloosterwandplein - Antiek- en brocante markt, met kramen vol met oude antieke spullen en curiosa. Met enthousiasme en passie brengen de antiekhandelaren daar hun producten aan de man.

De jaarmarkt is op zaterdag 7 september 2019 van 9.30 tot 17 uur.

Tags
Wellicht interessant